Formule 1

Oorzaak remproblemen bij Max Verstappen nog niet gevonden, maar Helmut Marko maakt zich geen zorgen voor Suzuka

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 maart 2024 10:00

Max Verstappen kende een treurig einde van het Formule 1-weekend in Melbourne. Al na een handvol ronden viel de Nederlander uit door remproblemen rechtsachter. Red Bull is nog steeds op zoek naar de oorzaak van het incident. Helmut Marko maakt zich in ieder geval geen zorgen en stelt dat dit probleem zich tijdens de Grote Prijs van Japan niet zal voordoen.

Max Verstappen Helmut Marko

Carlos Sainz ging al vroeg in de race voorbij aan Max Verstappen, nadat hij te diep remde in de derde bocht. Dit kwam omdat de rem al een tijdje aanliep. Niet veel later begon de rem flink te roken en explodeerde het remsysteem bij het inrijden van de pitstraat.

Remfabrikant Brembo heeft laten weten dat zij niet schuldig zijn aan de uitvalbeurt en dat de fout ligt bij Red Bull. In gesprek met Laola1 vertelt Marko over de problemen die zich voordeden in Albert Park: "De rem van Max ging kapot, de exacte oorzaak wordt nog steeds onderzocht," begint het Red Bull-kopstuk. "Maar het is in ieder geval niet de remklauw zelf geweest. Het is meer een montageprobleem, maar daar moet nog onderzoek naar worden gedaan. Ik maak me niet druk om Japan, daar zal geen probleem zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS