Formule 1

'Oorlogsverklaring'? Toto Wolff pareert Red Bull-protesten: "Vanaf nu is het hard tegen hard"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2020 18:38 • Print artikel

Het team van Red Bull probeerde tijdens het eerste weekend op de Red Bull Ring niet alleen op het circuit de strijd met Mercedes aan te gaan. Ook buiten de baan speelt het team van Max Verstappen de strijd hard. Zo was er op vrijdag het protest tegen het DAS-systeem en op zondag protesteerde Red Bull tegen het uitblijven van een straf voor Lewis Hamilton na het negeren van de gele vlag tijdens de kwalificatie. Het eerste protest leverde niks op, maar de tweede wel: een gridstraf voor Hamilton van drie plaatsen. Bij Mercedes zijn ze niet blij met de aanpak van de concurrent en teambaas Toto Wolff spreekt duidelijke taal. "The gloves are off", zei Wolff in de persconferentie na afloop van de race. Oftewel: "Vanaf nu is het hard tegen hard".

Toto Wolff


De stewards besloten na de kwalificatie geen straf uit te delen aan Hamilton, maar Red Bull kwam op zondag met nieuw bewijs. "Het protest op vrijdag over het DAS-systeem is eerlijk gespeeld, maar op zondagochtend niet. Volgens de regels mag het, dus we moesten even een klap incasseren. Maar dit zullen we niet snel vergeten en zullen de strijd hard gaan spelen."

Voor het incident op de baan tussen Hamilton en Alex Albon hoefde Red Bull geen protest in te dienen, al vond Helmut Marko het wel oneerlijk. Door een tijdstraf van 5 seconden zakte Hamilton terug van de tweede naar de vierde plaats, maar Albon's race was voorbij.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS