Formule 1

Lewis Hamilton verliest podium door tijdstraf: "Voor mijn gevoel was het een race incident"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 5 juli 2020 17:06 • Print artikel

Lewis Hamilton kwam als tweede over de finish in Oostenrijk, maar staat in de uitslag op plek vier. De regerend wereldkampioen moest een tijdstraf van vijf seconden incasseren, nadat hij Alexander Albon had aangetikt. Zelf vond de Mercedes-coureur dat het een race incident was, maar hij legt zich bij de straf neer.

Lewis Hamilton


"Ik ben niet echt teleurgesteld of iets", vertelde Lewis Hamilton aan Sky Sports F1. "Ik heb niet echt een gevoel bij vandaag. De race zit er op en we moeten nu vooruit kijken. Gisteren was het volledig mijn fout, dus logisch dat ik daar een straf voor kreeg. Wel een beetje jammer dat ik hem zo laat kreeg, maar wat doe je er aan? Ik liet me er niet door ontmoedigen en wilde in de race gewoon alles op alles zetten om een goed resultaat binnen te halen."

"Ik heb ook het gevoel dat ik dat gedaan heb", zegt Hamilton. "Ik kroop steeds dichter naar Valtteri toe. Jammer genoeg had ik daarna het moment met Albon. Voor mijn gevoel was het gewoon een race incident, maar de stewards hebben anders beslist en dan moet je je daar bij neer leggen."

Tijdens de race werd Hamilton veelvuldig gewaarschuwd door het team door een technisch probleem door een sensor bij de versnellingsbak. "Ik weet nog niet precies wat de problemen zijn waar we steeds voor gewaarschuwd werden en ik weet ook niet of we dat binnen een paar dagen kunnen oplossen. Ik weet wel dat ons team nu al hard aan het werk is om met oplossingen te komen, dus ik hoop dat we daar volgend weekeind geen last meer van hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS