Formule 1

Ontwikkelt Ferrari de auto in voordeel van Carlos Sainz? "We hebben een erg onvoorspelbare auto en vanwege..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2023 19:01

Carlos Sainz pakte in Singapore de overwinning en doorbrak de reeks van overwinningen van Max Verstappen. Voor mede-Ferrari teamgenoot Charles Leclerc was een bijrol weggelegd. Terwijl de Monegask toch wel degelijk gezien werd als de potentiële wereldkampioen van de twee. Volgens Leclerc ligt de oorzaak in de aanpassingen die in Zandvoort zijn gemaakt.

Ferrari F1 GP Singapore 2023 foto 1

"Ik hoop echt dat het mogelijk is om op herhaling te gaan in Suzuka en daar kijk ik naar uit. Als dat lukt, is dat een heel goed teken voor de toekomst”, reageert Leclerc tegen het Amerikaanse Motorsport. "In Zandvoort hebben we veel getest. In Monza wilden we die tests en het begrip dat we van de auto hadden, opnieuw bevestigen. Vanaf dat moment hebben we alles toegepast en het leek een grote stap voorwaarts te doen. Dat gezegd hebbende, is Singapore van oudsher een heel goed circuit voor ons. Dus we moeten nog één race wachten om te zien of we consequent een ècht goede stap voorwaarts hebben gemaakt of dat het eenmalig is."

Met de aanpassingen lijkt de auto meer in het voordeel van Sainz te zijn ontwikkeld. "Het is geweldig om Carlos in zo'n vorm te hebben, want het pusht mij ook om mijn rijstijl wat beter te begrijpen en om te proberen mijn rijstijl aan te passen aan deze auto”, legt Leclerc uit. "Ik voel me op dit moment niet helemaal op mijn gemak met de auto, een beetje te veel onderstuur naar mijn zin en ik heb moeite om eromheen te rijden. Door de onvoorspelbaarheid van de auto kan ik niet het overstuur hebben dat ik wil. Er is nog wel wat werk aan de winkel, maar het is in de eerste plaats geweldig om te zien dat de competitiviteit er in ieder geval lijkt te zijn. Nu is het aan mij om te proberen de achterstand in te halen."

"We hebben een erg onvoorspelbare auto en vanwege die onvoorspelbaarheid moeten we de balans aan de veilige kant houden. We kunnen niet met veel frontale kracht rijden, want dan verlies je veel grip van de auto en dat is moeilijk te managen. Het is niet dat het een ondersturende auto is, maar je moet onderstuur in de auto stoppen om hem voorspelbaar te maken en dat is lastig."

Ferrari F1 GP Singapore 2023 foto 2

Ferrari F1 GP Singapore 2023 foto 3

Ferrari F1 GP Singapore 2023 foto 4Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS