Formule 1

Ontsla hem onmiddellijk' - Nieuwe kritiek op Lance Stroll na controverse Grand Prix van China

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2024 05:02

Nadat Lance Stroll zich de woede van Daniel Ricciardo op de hals had gehaald door niet de schuld op zich te nemen voor het feit dat hij in China achterop hem reed, wordt geroepen Stroll op staande voet te ontslaan bij Aston Martin.

Lance Stroll Aston Martin F1


Dit komt van Formule 1-presentator Jason Watt. Hij vindt dat Strolls tijd als Formule 1-coureur voorbij moet zijn. Het incident met Ricciardo heeft de speculaties over de toekomst van de 25-jarige Canadees alleen maar aangewakkerd.

Stroll ramde de achterkant van Ricciardo's RB voor een safety car herstart tijdens de Grand Prix van China, waardoor de RB van de grond werd getild en dusdanig veel schade opliep dat Ricciardo even later uitviel. Stroll nam de schuld niet op zich en zei in plaats daarvan dat een ‘harmnonica-effect' de botsing veroorzaakte, terwijl Ricciardo woedend was over Strolls 'idiote' uitval over de teamradio.

De Canadees hield vol dat dat geen woord was dat rechtstreeks gericht was aan Ricciardo, die zelf een 'fuck that guy'-uitspraak deed richting Stroll. 2024 heeft Stroll voortdurend problemen opgeleverd in zijn strijd tegen tweevoudig wereldkampioen-teamgenoot Fernando Alonso. Er gaan geruchten dat Stroll het team van zijn miljardairsvader Lawrence zou kunnen verlaten.

Watt, F1-analist bij Ekstra Bladet, vindt dat Stroll nu meteen wegmoet. "Ontsla hem onmiddellijk”, schreef hij.

Watt vindt dat Alonso met Stroll momenteel de zwakste teamgenoot op de F1-grid heeft. "Alonso rijdt in mijn ogen naast de slechtste coureur van het veld”, beweerde Watt onomwonden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS