Formule 1

Onthuld: de vraag waar Mercedes voor staat, nu plan voor strooptocht bij Red Bull wordt gesuggereerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2024 13:07

Nu Mercedes belangrijk personeel heeft aangenomen voor 2025, vraagt voormalig F1-coureur Karun Chandhok zich af of ze ergens anders moeten gaan kijken om de gaten in het team te dichten.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Simone Resta en Enrico Sampo zullen voor volgend seizoen overstappen van Ferrari naar een hogere functie, net als in de Formule 1-paddock, waar Mercedes op zoek is naar versterking op sleutelposities.

James Allison gaat weer het technische team van de Silver Arrows leiden nadat hij het vorig jaar had overgenomen van Mike Elliott. Hij zal zich herenigen met Resta. Halverwege de jaren 2010 werkte hij met hem samen bij Ferrari.

Loic Serra, het hoofd van voertuigprestaties, gaat de andere kant op, naar Maranello. Maar Chandhok suggereerde dat Mercedes moet blijven zoeken naar personeel om het team te versterken, mogelijk zelfs bij Red Bull, om te helpen met hun auto-ontwerpen. "Elke organisatiestructuur heeft gaten die gedicht moeten worden", vertelde Chandhok aan Sky Sports. "Wat ze misschien moeten begrijpen is dat ze verder in de voedselketen zitten. Voor wat betreft gedetailleerd ontwerp, zijn er mensen bij Red Bull die ze kunnen aannemen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS