Formule 1

Onthuld: de Ferrari-innovatie die 'iets is wat niemand eerder heeft gedaan'.

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 februari 2024 05:05

Alle ogen zijn tijdens het testen gericht op de innovaties van Red Bull en Mercedes, maar F1 technisch analist Sam Collins heeft onderdelen van de nieuwe Ferrari SF-24 onthuld die 'niemand eerder heeft onthuld'.

Ferrari F1


Het testen voorafgaand aan het seizoen is aan de gang op het Sakhir-circuit in Bahrein. Er wordt veel gezegd en geschreven over de legale voorvleugel van Mercedes en de haaieninlaten van de Red Bull. Maar zij zijn niet de enige teams die nieuwe ideeën proberen. Ferrari, die derde snelste was op de eerste testdag en snel op de tweede testdag, deed mee met zijn onconventionele motorkap en Halo bits en bobs, gebieden die andere teams nog moeten uitbuiten.

Wijzend op de scherpe vin op de motorkap en verklarend dat 'Ferrari heeft geëxperimenteerd met dit ontwerp', vertelde Collins F1TV dat dit nog maar het begin is van de innovaties rondom de motorkap.

"Ferrari heeft gespeeld met de bevestigingen rond de tv-camerahuizen; ze zijn licht geknikt als ze uit de carrosserie komen. Ferrari is het enige team dat dat doet. Het is een klein onderzoeksgebied dat moet worden benut en Ferrari heeft dat veel gedaan in dit deel van de auto. De aero rakes die ze gebruikten, zijn niet voor niets om de carrosserie heen gebeeldhouwd: ze hebben een interessante nieuwe carrosserie aan de rand van de Halo. Je kunt het gewoon zien uitsteken aan de zijkant van het achterste deel van de Halo."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS