Ovalracing Venray

Onno Zuidema profiteert optimaal en wint drie keer in LMV8 SuperCup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 17 mei 2016 06:44 • Print artikel

Na de crashes van eerste Pinksterdag op RaceWay Venray werden de coureurs uit de LMV8 SuperCup streng toegesproken door de wedstrijdleiding. De crashes waren niet zonder gevolgen. Patrick Heckhausen was, na het ongeval met Verberkt, uitgesloten van deelname. Een aantal andere coureurs kregen duidelijke waarschuwingen.


Ralph Verberkt had de beste uitgangspositie in alle drie de manches. Helaas voor de coureur uit Horst was de overwinning hem niet gegund. Onno Zuidema, een van Big Tuned V8 Lefthander chassis, had een stevig gevecht om de leiding. Vooral in de tweede manche duurde het erg lang voordat Zuidema naar de leiding ging. Zuidema, en Barry Maessen, profiteerden slim van verkeer waardoor ze Verberkt voorbij gingen. Frank Wouters, die als kampioen achteraan moest starten, was hard op weg naar voren. Zijn opmars stopte op de tweede plaats. Voor Barry Maessen ging een podiumplaats in de tweede manche in rook op. De coureur uit Ysselsteijn kreeg een lekke band. Verberkt haalde hiermee de laatste podiumplaats binnen.


In de finale manche herhaalde het spel zich opnieuw. Tot in de slotfase hield Verberkt zijn concurrent Zuidema achter zich. Door de eerder gemaakten brokken en technische problemen bleven er slechts twaalf auto's over. Halverwege de race ging Zuidema voorbij aan Verberkt. Stefan Oberndorfer had een controversiŽle opmars naar voren. Nadat hij Maessen passeerde, reed Oberndorfer richting Verberkt. Zij-aan-zij gingen beide mannen door de bocht. De Duitse coureur had te veel snelheid en drukte Verberkt in de muur. Voor beide mannen was hierdoor de race voorbij. Inmiddels waren er nog slechts acht mannen over.

Onno Zuidema won zijn derde race op rij, voor Frank Wouters en Barry Maessen. "Gisteren hadden we pech met een onterechte diskwalificatie," sprak Zuidema. "Vandaag startten we verder vooraan, maar het was nog erg lastig om voorbij Ralph Verberkt te komen. Het was een leuke strijd!" De LMV8 SuperCup is terug op de baan op 26 juni. Barry Maessen verdedigt op die datum zijn titel in de LMV8 EuroCup.

Foto: Patrick Craenmehr

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS