Formule 1

Ongewenste ‘verjaardag’ voor Lewis Hamilton markeert ook één van zijn mooiste F1-momenten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2023 16:39

Het is een beetje tegenstrijdig dat vandaag, 5 december, de datum van twee jaar zonder overwinning voor Lewis Hamilton markeert, terwijl zijn meest recente overwinning misschien wel één van zijn beste was. Tijdens zijn titanenstrijd met Max Verstappen in 2021 was de inaugurele Grand Prix van Saoedi-Arabië, die twee races eerder volgde op een andere klassieker in Brazilië, vintage Hamilton.

Lewis Hamilton kan niet meer winnen in F1


Het was overwinning nummer 103 voor de Mercedes-coureur en weinigen hadden kunnen voorspellen dat hij sindsdien op dat nummer zou blijven steken.

Je hoeft alleen maar aan sommige races van dat jaar te denken om te beseffen hoe ongelooflijk sommige acties in een niet al te ver verleden waren, en wat er in Jeddah gebeurde was daar het bewijs van.

Hamilton - die vanaf pole startte nadat Verstappens superkwalificatieronde op zaterdag was geëindigd in een crash in de laatste bocht - reed weg van zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas, met zijn titelrivaal op P3.

Wat er gebeurde in die 50 ronden die volgden was drama waardig voor een boek (of zijn eigen aflevering van Drive to Survive).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS