Formule 1

Onder druk bij Red Bull, Helmut Marko bevestigt Nico Hulkenberg als mogelijke optie

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2020 17:12 • Print artikel

Helmut Marko gaf eerder deze week aan voor 2021 drie van de vier stoeltjes ingevuld te hebben. Naar verwachting vormen Pierre Gasly en Yuki Tsunoda de line-up bij AlphaTauri. Als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull staat de positie van Alex Albon onder grote druk. De Grand Prix van de Eifel heeft de Thaise coureur geen goed gedaan en topman Helmut Marko heeft nu Nico Hulkenberg als mogelijke vervanger genoemd.

Nico Hulkenberg


"We kunnen de namen wel benoemen die beschikbaar zijn, dat zijn Hulkenberg en Perez", aldus Marko bij het Duitse Sport1. "De vraag is hoe ver ze verwijderd zijn van het niveau van Max Verstappen. We hebben vergelijkingsmateriaal in Daniel Ricciardo en kunnen daar conclusies uittrekken. Ik denk dat niemand dichter dan drie tienden achter Max zal zitten."

"Op een goede dag kan Alex op drie tienden van Max komen", zo vervolgt Marko. "Maar als hij de druk niet aan kan, kunnen we ons het niet veroorloven om op één been te staan. Dat gaat niet in de strijd om een wereldkampioenschap. Met één goede auto word je geen wereldkampioen."

Vrijdag had Marko al een gesprek met Hulkenberg, omdat de coronatest van Albon onduidelijk was. Als die positief was geweest, had de halve Nederlander afgelopen weekend al voor Red Bull gereden. De test van Albon bleek negatief en Hulkenberg kon alsnog rijden op de Nürburgring als vervanger van de zieke Lance Stroll.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS