Formule 1

Package deal! "Perez en Hulkenberg, allebei zonder F1-stoeltje volgend jaar, als je dan Haas bent…, laat ze gewoon allebei tekenen"

Uitgegeven door Peter Vader • 15 oktober 2020 03:43 • Print artikel

Oud Renault F1-coureur Jolyon Palmer vindt dat Haas niet verder moet kijken dan Nico Hulkenberg en Sergio Perez voor zijn line-up voor 2021. Hulkenberg werkte afgelopen weekend succesvol samen met Perez tijdens de Eifel Grand Prix. De Duitser werd op het laatste moment gebeld om Lance Stroll te vervangen, toen de Canadees ziek werd. Hulkenberg reed zijn allereerste ronde van het weekend aan het begin van de kwalificatie en eindigde op P20, hoewel hij slechts vier tienden van een Q2-kwalificatie verwijderd was. Een sterke race op zondag bracht de 33-jarige Duitser van de twintigste naar de achtste plaats.

Nico_Hulkenberg_F1_Racing_Point
Nico Hulkenberg

De perfecte combinatie
Perez had ook een goede zondag, want de Mexicaanse coureur bracht zijn RP20 naar huis op de vierde plaats en klom naar P5 in het rijdersklassement. Palmer gelooft dat het duo, beide zonder baan voor volgend seizoen, de perfecte combinatie zou zijn om Haas uit zijn huidige dal te helpen. "Ik denk dat de line-up van Racing Point op de Nürburgring, een ijzersterke line-up in het middenveld is", beweerde de Engelsman tijdens de BBC Five Live's Checkered Flag-podcast.

Sergio Perez F1 Racing Point
Sergio Perez

Solide puntenscoorders
“Perez en Hulkenberg, allebei zonder F1-stoeltje volgend jaar, als je dan Haas bent... laat ze gewoon allebei tekenen. Beschouw ze als een package deal en je hebt potentieel de sterkste opstelling van het middenveld. Ze zijn allebei gewoon solide punten-scorers, vrijwel elk weekend solide presteerders en Haas of Alfa Romeo hebben gewoon een beetje nieuwe impulsen nodig. Het zou een rijderswissel zijn die beide teams sterker zou maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS