Formule 1

Oktober-content EA Sports nieuwe game F1 23 aangekondigd, inclusief nieuw F2-seizoen en livery-update

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 september 2023 17:02

Redwood City, Californië - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) heeft nieuwe game-updates en challenges aangekondigd voor EA Sports™ F1® 23. Spelers krijgen hierin de kans om hun skills op de proef te stellen en exclusieve in-game items vrij te spelen. Daarnaast wordt het F2™ 2023-seizoen aan de game toegevoegd en wordt er een nieuwe livery-update uitgerold om auto-aanpassingen die in het echte leven zijn gedaan ook in de game door te voeren. Nieuwe Pro Challenges in oktober laten spelers opnieuw racen tegen EA Sports-ambassadeurs Max Verstappen en Charles Leclerc in verschillende Grands Prix.

EA Sports-ambassadeurs Max Verstappen

“We hebben nauw samengewerkt met de Formula 1®-teams om onze livery-update te realiseren. Ieder team heeft unieke aanpassingen aan zijn auto’s gedaan, waaronder op het gebied van geometrie, bodywork en sponsoren. Deze veranderingen zijn nu ook terug te vinden in de game, waardoor fans er zeker van zijn dat ze de meest authentieke F1® race-ervaring voorgeschoteld krijgen. Daarnaast kondigen we met trots aan dat het Formula 2-seizoen, bestaande uit 14 races, wordt toegevoegd. Hierdoor kunnen spelers het nu ook opnemen tegen coureurs als Théo Pourchaire, Frederik Vesti en Ayumu Iwasa," vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters.

Iedere maand worden er nieuwe gameplay-challenges toegevoegd aan ‘F1® World’ om fans dichter bij de sport te brengen waar ze van houden. Zij hebben veel om naar uit te kijken in oktober:

• Van 26 september tot en met 2 oktober kunnen spelers deelnemen aan een lap time trial-challenge tegen wereldkampioen Max Verstappen*. Iedereen die zijn tijd van 1:28:177 weet te verslaan ontvangt een speciale Formula 1 Lenovo Japanese Grand Prix 2023-helm inclusief het EA Sports FC-logo, in aanloop naar de wereldwijde lancering van de voetbalgame op 29 september. Ook staan er meer Pro Challenges op de planning: de Formula 1 Lenovo United States Grand Prix 2023 (van 16 oktober tot 23 oktober), de Formula 1 Gran Premio de La Ciudad de México 2023 (van 23 oktober tot 30 oktober) en de Formula 1 Rolex Grande Prêmio de São Paulo 2023 (van 30 oktober tot 6 november).

• Op 16 oktober wordt er een nieuwe patch uitgebracht met de toevoeging van het F2™ 2023-seizoen. Deze is gratis beschikbaar voor alle spelers. Dit geldt ook voor de nieuwe livery-update en de toevoeging van verschillende F1 Esports-kampioenen (inclusief regerend 2022 F2 Esports Series-kampioen Lucas Blakeley), die voor het eerst hun opwachting maken in de game als Icons.

• ‘Replay Events’ van de Formula 1 Qatar Airways Qatar Grand Prix 2023, de Formula 1 Lenovo United States Grand Prix 2023 en de Formula 1 Gran Premio de La Ciudad de México 2023 geven spelers de kans om deze races opnieuw te beleven en in de huid te kruipen van de 20 coureurs die deelnemen aan de Grand Prix. Positionering op de grid is identiek.

• Door de studio gecureerde ‘Scenario Events’ met Nico Hülkenberg (van 17 tot 22 oktober) en Sergio Perez (van 23 oktober tot 30 oktober).

EA Sports-ambassadeurs Max Verstappen

In EA Sports™ F1® 23 kan er met alle teams en coureurs worden geracet op alle circuits uit het 2023-seizoen. Spelers kunnen de wereld van Formula 1® van dichtbij meemaken in Braking Point 2, F1® 23’s verhalende spelmodus, en naam maken in verschillende singleplayer- en multiplayer-modi, waaronder het populaire ‘Mijn Team’.

Ga voor meer informatie over F1® 23, een officiële videogame van het FIA Formula One World Championship™, naar de gamewebsite of volg de sociale kanalen. De game is verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam.

*Log in bij F1® World en versla de tijd van Max Verstappen in de Pro Challenge tussen 26 september en 2 oktober. Zo wordt de helm die hij in Japan droeg in-game vrijgespeeld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS