Ovalracing Venray

Off-road racer Jeroen van Eerd meldt zich aan bij LMV8 SuperCup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 december 2015 13:09 • Print artikel

Het veld voor de LMV8 SuperCup krijgt steeds meer vorm. Het team van Jos Kuypers breidt zich uit. Kuypers, winnaar van drie races in 2015, zet een tweede auto in. Off-road coureur Jeroen van Eerd start zijn Late Model carriŤre met de Paasraces voor het team van de ervaren Brabander.


Op uitnodiging van Kuypers deed Van Eerd een rookie test op Raceway Venray. In een door Raceway Venray geprepareerde auto voelde de coureur uit Veldhoven zich direct op zijn gemak. "De bochten naar links liggen me erg goed, het voelde direct goed," sprak Van Eerd tegenover RaceXpress.nl. De snelle Brabander werd op de baan ondersteund door de ervaren Kuypers. "Jos [Kuypers] gaf me tips om de ideale lijn te kiezen op de snelle halve mijls oval." De baan is omringd door een betonnen muur, maar dit was voor Van Eerd geen enkel probleem. "Ik had geen moeite om dicht langs de muur te gaan rijden. De snelle lijn is juist bijna tegen de muur aan!"


Van Eerd is een echte rookie op de oval. "Mijn enige race ervaring is in de karts en de Polaris RZR Cup." De Polaris RZR Cup is een klasse voor off-road buggies, de Polaris RZR, in de Benelux. "In 2016 kom ik uit in de LMV8 SuperCup ťn de Polaris RZR Cup," sprak Van Eerd enthousiast. Een Polaris RZR is een krachtige buggy met een gewicht van 600kg. De kleine, lichte motor levert een vermogen van maar liefst 110pk. De goede verhouding tussen gewicht en vermogen maakt dat de buggy erg snel is. "Aan sommige races doen wel 24 buggies mee!" vervolgde Van Eerd. "Het is erg leuk om met deze wagen over een motorcross circuit te rijden." De zware motorcross circuits stellen de buggy op de proef. De snelle Brabander ontwikkelt zelf onderdelen voor de buggy, zodat deze langer mee gaan en is testrijder voor Intrax Racing, zij maken schokbrekers op maat voor deze buggy. Van Eerd heeft in de klasse zware concurrentie. Dakar veteranen Erik van Loon, Gerard de Rooy en Ton van Genugten komen ook uit in de cup.

Het LMV8 SuperCup seizoen start op 28 maart met de traditionele Paasraces. Vůůr de eerste races hoopt Van Eerd nog enkele keren te testen op de snelle Venrayse oval voor een optimale voorbereiding.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS