Ovalracing Venray

Oberndorfer zegeviert op Raceway Venray, Pech voor Den Biggelaar in race twee

Uitgegeven door Dirk Kempen • 29 maart 2016 13:37 • Print artikel

Met achttien starters was het LMV8 SuperCup veld, ondanks enkele uitvallers, nog steeds goed gevuld voor de tweede manche. Een lekke band voorkwam dat Patrick den Biggelaar zijn tweede overwinning van de dag haalde. Oud DTM-coureur Stefan Oberndorfer ging er vandoor met de overwinning.


De start van de tweede manche was een exacte kopie van de eerste wedstrijd. Den Biggelaar had een erg goede start en ging naar de leiding in de race. Maik Barten, gestart op pole position, viel langzaam terug. Gedurende de race ontstond een fel gevecht voor de tweede positie, achter Den Biggelaar. Oberndorfer, Jos Kuypers en Frank Wouters reden rondenlang dicht bij elkaar. De snelle Duitser hield beide Brabanders achter zich. Met slechts twee ronden te gaan sloeg het noodlot toe voor Den Biggelaar. Een lekke band zorgde ervoor dat de Big Tuned V8 coureur in de muur ging. Hierdoor ging Oberndorfer aan de leiding. Bij de herstart viel ook Big Tuned V8 rijder Frank Wouters terug. Later bleek dat ook hij een lekke band had. Oberndorfer won de race, voor Kuypers en Gerhard Newman.

Oberndorfer was erg blij met zijn tweede overwinning in de LMV8 SuperCup klasse. De coureur uit Beieren had eerder de auto gekocht van het Big Tuned V8 team en zijn eigen team samengesteld. "Het team heeft een erg goede auto voor me neergezet." De goedlachse coureur kijkt ontspannen terug op de race. "Omdat de auto zo goed op het asfalt lag hoefde ik niet zo hard te werken, ik kon in de buitenbocht ťn de binnenbocht inhalen."


1. Stefan Oberndorfer (DUI)
2. Jos Kuypers (NED)
3. Gerhard Newman (AUS)
4. Barry Maessen (NED)
5. Patrick van Eck (NED)


Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER of er iets bijzit voor je!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS