Formule 1

OPMERKELIJK: Voormalig teambaas van Vettel en Max Verstappen: “Sebastian zou wel eens meer kunnen winnen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 december 2023 19:02

Voormalig Toro Rosso en AlphaTauri-teambaas Franz Tost denkt dat Sebastian Vettel meer overwinningen had gepakt dan Max Verstappen in dezelfde auto. Beide heren scoorden minimaal drie opeenvolgende kampioenschappen voor Red Bull, maar de man die hen beide opleidde richting Red Bull denkt dat Vettel de Nederlander had verslaan.

Sebastian Vettel Max Verstappen Franz Tost

“Ze weten hoe ze races moeten winnen en ze brengen ook alle factoren met zich mee, wat je nodig hebt om races te winnen. Dit is in de eerste plaats het talent. Om zo'n auto te besturen, moet je over een hoge vaardigheid beschikken. Ze zijn beiden enorm gepassioneerd over de sport. Kijk naar Max, hij racet zelfs nog online”, begint Tost in een interview met Crashnet.

“Dat is toch fantastisch? En dan de rivalen bestuderen, uitzoeken waar de tekortkomingen zitten en hieraan werken om ze te verslaan. Dit zijn de factoren die beide coureurs hebben, 100%”, zegt Tost. Op de vraag wie in de kwalificatie sneller zou zijn, antwoord hij kort: “Verstappen”. Maar op de vraag wie meer races zou kunnen winnen zegt hij: “Dan zou Sebastian wel eens kunnen winnen.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS