Formule 1

Nyck de Vries tekent contract bij AlphaTauri: In 2023 twee Nederlanders op de grid

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 oktober 2022 02:30

Het hing al tijden in de lucht en nu is het ook zo ver. Nadat we in Italië al een voorproefje kregen mogen we nu officieel zeggen: Nyck de Vries is vanaf 2023 Formule 1-coureur. In de hele vroege Nederlandse ochtend maakte het team van AlphaTauri bekend dat de Friese coureur volgend jaar naast Yuki Tsunoda in de auto zit. Op datzelfde moment maakte Alpine officieel bekend dat Pierre Gasly de positie van Fernando Alonso in neemt. Met een Formule 2 titel en een wereldtitel in de Formule E komt De Vries met een vuistdik CV aan op de Formule 1-grid.

Nyck de Vries

"Ik ben enorm enthousiast om in 2023 bij AlphaTauri te komen werken", zei De Vries. “Ik wil zowel Red Bull als het team bedanken voor het feit dat ze me de kans hebben gegeven om in de F1 te rijden. Na de Formule 2 ben ik een iets andere weg ingeslagen met de autosport, maar F1 is altijd mijn droom geweest en ik ben dankbaar dat ik die kan vervullen.”

De coureur uit Uitwellingerga, nabij Sneek, heeft al aardig wat kilometers kunnen afwerken dit seizoen. Hij reed al drie vrije trainingen voor drie verschillende teams en reed tijdens de Italiaanse Grand Prix zelfs zijn debuut race. Hij verving toen de zieke Alexander Albon bij Williams. De Vries is er van overtuigd dat de testkilometers hem veel goeds brengen voor volgend seizoen: “Ik heb dit jaar veel kansen gehad om de 2022-auto te ervaren en ik geloof dat dat me in een geweldige positie heeft gebracht voor het komende seizoen. Ik hoop dat dit heeft geholpen om me voor te bereiden op wat komen gaat.”

Voor de geboren Fries, die al een tijdje in Monaco woont, zal de overstap naar Faenza niet al te lastig zijn: Na het grootste deel van mijn tienerjaren in Italië te hebben doorgebracht om te karten, heb ik me daar altijd thuis gevoeld. Voor mij is het geweldig om me aan te sluiten bij een Italiaans team, dat al een echt familiegevoel heeft, en ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten en om voor het volgende seizoen te beginnen met het opbouwen van onze relatie.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS