Formule 1

Nyck de Vries na twee dagen WEC Losail-tests: "Eindelijk is het seizoen 2024 officieel van start gegaan!"

Uitgegeven door Peter Vader • 29 februari 2024 10:32

Nyck de Vries is samen met Toyota Gazoo Racing een aanzienlijke stap dichter bij de openingsrace van het FIA World Endurance Championship (WEC)-seizoen 2024 gekomen met de officiele proloogtest op het Lusail International Circuit in Qatar. Het Hypercar-veld van 2024, dat met 19 auto's het grootste ooit is, stond voor het eerst gezamenlijk op de grid tijdens het tweedaagse Prologue-evenement. De Toyota�s GR010 HYBRID's deelden het circuit met nieuwe rivalen Alpine, BMW, Isotta Fraschini en Lamborghini, evenals met de gevestigde concurrenten Cadillac, Ferrari, Peugeot en Porsche.

Nyck de Vries WEC Toyota GR010 HYBRID

De wereldkampioenen hebben in twee dagen elf uur getest, waarbij ze zich concentreerden op het aanpassen van de afstelling van de GR010 HYBRIDs ter voorbereiding op de FIA WEC seizoensopener, de 1812 km van Qatar op zaterdag, waarmee het seizoen 2024 met acht races van start gaat. Het team legde in totaal 571 ronden af, 3093 km, na twee probleemloze dagen.

Nyck de Vries: "Eindelijk is het seizoen 2024 officieel van start gegaan. Ik heb hier lang op gewacht en kijk er echt naar uit om hier te zijn, dus het was goed om op de goede weg te zijn met al onze Hypercar-concurrenten. We hebben twee productieve dagen gehad, waarin we veel ronden hebben gereden, en nu moeten we bij elkaar zitten en alles doorwerken om donderdag in sterke vorm te zijn."

Toyota_GR010_Hybrid_Nr71812 km van Qatar event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS