Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nissan Nismo kondigt 2023 motorsportprogramma's aan: Super GT500-klasse met de Nissan Z GT500

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 februari 2023 12:12

YOKOHAMA, Japan - Nissan Motor Co., Ltd. en Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. hebben de hoofdlijnen van hun motorsportactiviteiten voor 2023 bekendgemaakt.

Nissan/Nismo

"Bij Nissan dagen we onszelf uit en durven we te doen wat anderen niet doen," zei Ashwani Gupta, COO van Nissan. "We zijn trots op onze prestaties op het circuit vorig jaar in de Super GT-serie. Dit seizoen zal Nissan in Formule E meedoen met een nieuw ontwikkelde Gen3-aandrijflijn, die we ook aan McLaren leveren. Ook zal de nieuw ontwikkelde Z GT4 racen in de VS en Japan. Autosport is een testomgeving die onze technische en productie-expertise naar een hoger niveau tilt. Maar het is ook onze passie, en we willen deze passie en opwinding delen met meer fans over de hele wereld".

Naast het ABB FIA Formule E World Championship en de Super GT500-klasse, de twee pijlers van Nissans autosportactiviteiten, start NMC's NISMO Racing Division (NISMO) hun customer racing-programma's voor de Nissan Z GT4 en bieden ze technische ondersteuning. NISMO blijft ook ondersteuning bieden aan teams die de Nissan GT-R NISMO GT3, andere Nissans en motoren gebruiken in hun motorsportactiviteiten.

Nissan/Nismo

Programma's

ABB FIA Formule Wereldkampioenschap

Nissan racet in het ABB FIA Formule E World Championship om de opwinding en het plezier van elektrische voertuigen zonder uitstoot naar een wereldwijd publiek te brengen. Nissans vijfde competitiejaar in de Formule E is al onderweg, en het Formule E-seizoen 9 (2022/23) markeert de eerste keer dat Nissan meedoet als Nissan Formule e Team.

Er zijn ook grote veranderingen in de #formulae-auto's, met het langverwachte Gen3-tijdperk van de sport dat dit seizoen begint. Het nieuwe reglement staat meer vermogen en hogere snelheden toe, met een opvallend pijlvormig ontwerp. Het team paste een gedurfde livery toe met een kersenbloesempatroon, dat een nieuw begin symboliseert. Voor seizoen 9 heeft het team besloten om in de rijdersbezetting ervaring en jeugd te combineren, door de 30-jarige racewinnaar Norman Nato te koppelen aan de 23-jarige Super Formula runner-up Sacha Fenestraz.

Nissan/Nismo

SUPER GT GT500-klasse

Nissan/NISMO blijft deelnemen aan de Super GT500-klasse met de Nissan Z GT500, die is ontwikkeld op basis van de Nissan Z die symbool staat voor het DNA van Nissan om uitdagingen aan te gaan. De teams streven ernaar dit kampioenschap - met 's werelds snelste GT-auto's - twee jaar op rij te winnen en de fans nog meer spanning te bieden door innovatie.

Motohiro Matsumura blijft aan als uitvoerend directeur van de Nissan GT500-teams.

Nissan/Nismo

Nissan/Nismo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS