Formule 1

Nikita Mazepin trekt boetekleed aan na aanranden vrouw, Haas keurt gedrag af

Uitgegeven door Bart • 9 december 2020 18:02

Nikita Mazepin moest woensdag diep door het stof voor een video die hij zelf op Instagram had geplaatst. In de video betast hij de borst van een vrouw en zij beantwoordt dat met een middelvinger. De Rus, die komend jaar voor Haas rijdt, verwijderde de video van social media, maar het kwaad was toen al geschied. Mazepin is nog niet actief voor Haas, maar de Amerikaanse formatie voelde zich gedwongen om zich de distantiëren van zijn gedrag.Haas reageerde als volgt op de video van de toekomstige coureur. "Haas F1 keurt het gedrag van Nikita Mazepin in de video op social media af, het feit dat hij deze video op social media heeft geplaatst, past niet bij de normen en waarden van het team."

Mazepin werd afgelopen seizoen vijfde in het Formule 2-kampioenschap en had snel door dat zijn actie niet door beugel kon. "Ik wil mijn excuses aanbieden voor de video die ik op social media heb gezet. Ik heb er spijt van en ook dat ik Haas in verlegenheid heb gebracht. Een Formule 1-coureur moet zich beter gedragen dan dat."

Afgelopen weekend kwam Mazepin ook al op opspraak vanwege een dubieuze actie in de F2-race van zaterdag in Bahrein. Hij kreeg daarvoor een dubbelle tijdstraf van vijf seconden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS