Autosport Internationiaal Singleseaters • Acceleration 2014

Nigel Melker test in nieuw landenkampioenschap Acceleration: "Een gave auto"

Uitgegeven door Casper Bekking • 28 maart 2014 08:08

VALENCIA – Na een tweedaagse test in de World Series by Renault in Jerez de la Frontera reisde Nigel Melker direct door naar Valencia, om vervolgens twee dagen in actie te komen in het nieuwe landenkampioenschap Accleration. De ervaren coureur testte voor Team België van Wim Coekelbergs. De snelle Nederlander voerde belangrijk testwerk uit om de voormalig A1GP-auto een shakedown te geven en voor te bereiden op het aanstaande seizoen.


“Vanuit Jerez ben ik direct doorgereisd naar Valencia voor de tweedaagse test met Acceleration”, blikte Melker voor RaceXpress.nl terug op zijn drukke programma. “De eerste dag was vooral een shakedown om de auto te checken en onderdelen te controleren. Dat was zeer waardevol, waarna we op de tweede dag veel kilometers hebben kunnen maken. We hebben grote stappen gemaakt en heel veel verschillende dingen uitgeprobeerd. Interessant en leerzaam!”

Over de auto was de snelle man uit Barendrecht zeer te spreken: “Het is gewoon een gave auto. Hij heeft veel vermogen, net zoals de World Series by Renault-bolides, maar hij heeft wat minder grip. Daardoor kan je lekker spelen met de auto. Ook heeft hij minder downforce dus het rijden is heel cool. Je kunt hier echt agressief mee rijden, dat past goed bij mijn rijstijl.”

Plannen voor 2014
De huidige testperiode is belangrijk voor Nigel Melker: op korte termijn moet immers een beslissing genomen worden over het aanstaande raceseizoen. Wordt het nog een jaar in de World Series, of stapt hij in Acceleration? “We zijn druk aan het bekijken welke opties er zijn dus er is zeker nog niets rond. Het is even afwachten welke aanbiedingen langskomen en welk budget er nodig is. Het eerste jaar van Acceleration zal lastig worden, maar het is een goed concept en het kan een heel mooie klasse worden. Het landenconcept is voor bedrijven interessant om in te stappen en er staan veel competitieve rijders aan de start.”


Een combinatie tussen beide klassen ziet hij niet zitten: “Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Ik wil geen half werk leveren dus het wordt of World Series, of Acceleration. We zijn met beide opties bezig en we gaan de komende tijd bekijken wat het beste is voor mijn carričre. Ik moet volgend jaar strijden voor de titel, gezien de fase van mijn carričre waarin ik me bevind. Het maakt niet uit of dat hier is, of in de World Series, maar de titel is mijn doel.”

Team België
Tijdens de test op Valencia reed Melker voor Team België, gerund door Azerti van Wim Coekelbergs: “Hij heeft veel gewonnen in de Superleague Formula en heeft jarenlange ervaring met dit soort auto's. Het is gewoon een topteam met sterke teamleden. Hij is hier weer ingestapt. Het is een mooi team met veel potentie, ik denk dat zij serieus mee gaan doen om de topposities.”

Of Nigel Melker in het eerste jaar van Acceleration bij België achter het stuur zit, zal de komende weken moeten blijken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS