Autosport NL • Formule Renault 2.0

Nigel Melker laat van zich horen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 maart 2009 10:18

Nigel Melker kan tevreden terugkijken op de eerste collectieve Eurocup Formule Renault 2.0 test voor MP Motorsport. Op het F1 Grand Prix circuit van Barcelona benutte de 18-jarige coureur de tweedaagse test ten volle door veel kilometers te maken en verschillende afstellingen uit te proberen. In het internationale startveld van 31 deelnemers meldde de voormalig karting kampioen uit Barendrecht zich tevens regelmatig in de bovenste regionen van de tijdentabellen.

Nigel Melker

Melker�s programma tijdens de openingsdag van de tweedaagse test werd veelal bepaald door de continu wisselende weersomstandigheden. Hoewel de acht uur durende trainingssessie onder zonnige omstandigheden begon, namen dreigende regenwolken al snel de regie over. Op een droge baan stond Melker �s ochtends prima zijn mannetje. Hij sloot de ochtendsessie af op een zeer verdienstelijke zesde positie. Ook in de verregende middagsessie zocht de MP Motorsport coureur diverse keren de limiet op, hetgeen wederom resulteerde in snelle tijden, maar ook af en toe tot een kort uitstapje naast de baan.

Op donderdag maakte Melker flinke progressie met het vinden van een goede basisafstelling van zijn bolide. Hoewel alle rijders twee nieuwe sets banden tot hun beschikking kregen en gebruikten, liet Melker slechts ��n keer nieuw rubber monteren. Met het oog op de volgende testsessie op Le Mans (10 en 11 maart), spaarde hij hiermee een set banden. In de einduitslag van de test viel Melker daarom terug naar de 19e positie algemeen, maar was hij ronduit tevreden over het resultaat van twee dagen hard werken.

NIGEL MELKER: �Na een enigszins tegenvallende test hier eind vorig jaar, had ik mijn verwachtingen voor deze test getemperd. Dat bleek onnodig, want op de eerste dag kon ik goed in de top vijf ronddraaien. Een bewijs dat mijn inspanningen van de afgelopen winterdaadwerkelijk beloond worden. Mede daardoor besloten we de tweede dag over een andere boeg te gooien. Ik heb de gehele dag op twee sets gebruikte banden gereden om een constante feedback over de veranderingen aan de afstelling te verkrijgen. Mijn rondetijden waren daarom �s middags, toen de baan het snelst was, niet meer indicatief. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze test en kijk dan ook al uit naar onze volgende test volgende week op Le Mans.�

Bekijk de NIEUWE WEBSITE van Nigel Melker

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS