Formule 1

Nieuwe 'spy gate' op handen in Formule 1: "Ferrari is het enige team dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2020 16:05 • Print artikel

MARANELLO - Een nieuwe 'spy gate' zou in de Formule 1 op handen zijn. Na een horrorstart voor het seizoen 2020 heeft Ferrari aangekondigd dat het 'zijn technische afdeling heeft geherstructureerd', waarbij Enrico Cardile is aangesteld als hoofd van een nieuwe Performance Development-afdeling in Maranello.

Ferrari F1


De verklaring verwees met name ook naar Rory Byrne, de Ferrari-ontwerper uit het Schumacher-tijdperk, die meer recentelijk consultant is geweest.

"De afdeling van Enrico Cardile zal kunnen rekenen op de ervaring van Rory Byrne en gevestigde ingenieurs zoals David Sanchez", aldus teambaas Mattia Binotto. "Het zal de hoeksteen zijn van de ontwikkeling van de auto."

Corriere della Sera-correspondent Daniele Sparisci verklaarde: "Als Ferrari verandert, keert Byrne terug naar de frontlinie."

Diezelfde Italiaanse krant meldt ook dat een nieuwe 'spy gate' zou kunnen ontstaan zoals in 2007 met het team van McLaren. Journalist Giorgio Terruzzi beweert dat een lek van 'gestolen' informatie de saga van de wettigheid van de motor van 2019 heeft veroorzaakt.

"Ferrari is het enige team dat niet is verbeterd sinds vorig jaar", beweert voormalige F1-team eigenaar en baas Gian Carlo Minardi.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS