Formule 1

Italiaanse media: "Er gaan koppen rollen bij Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 21 juli 2020 05:08

De Italiaanse media waren maandag bitter hard voor het team van Ferrari. De piloten van de Scuderia Sebastian Vettel en Charles Leclerc worstelden met hun SF1000 en moesten de strijd in het middenveld aangaan. Beide coureurs hadden aan de finish meer dan een ronde achterstand op winnaar Lewis Hamilton. "Wederom een vernedering voor Ferrari - er gaan snel koppen rollen", schrijft de Gazzetta dello Sport.

Charles Leclerc


"De conclusie na de race in Hongarije is duidelijk: niets kan Ferrari nog redden", aldus de roze sportkrant. "Het team van Vettel en Leclerc had het nauwelijks slechter kunnen doen. Ze zijn nog dieper gezonken dan vorig jaar, toen Ferrari in Boedapest een minuut achterstand op Hamilton had."

Tuttosport was het daarmee eens: "Ferrari is gedegradeerd naar het tweede niveau van de Formule 1. Waar Hamilton weer een feestje kon vieren, daalt Ferrari nog verder af. Dit brengt een te zware last met zich mee. Er mogen wijzigingen in het team verwacht worden."

Ook de Corriere della Sera kon het niet mooier maken dan het is. "Ferrari weet het nu zeker; ze hebben een rampzalige auto ontworpen. De kwalificatie bood nog enige hoop, maar na 70 ronden in Boedapest kwam de realiteit bovendrijven. In Maranello zijn drastische wijzigingen nodig. Niet alleen op technisch gebied, maar ook in het management."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS