Ovalracing Venray

Nieuwe datum voor NASCAR Whelen Euro Series op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 oktober 2016 11:39

Op Raceway Venray werd het kampioenschap om de LMV8 Oval Series beslist. Gerhard Newman ging als leider van het kampioenschap de races in, Barry Maessen en Jos Kuypers maakten allebei nog kans op de titel. Ondanks zware races was de voorsprong van Newman voldoende om de titel veilig te stellen.


In de vrije training waren er motorproblemen voor Newman. Het goed voorbereide Hendriks Motorsport had de problemen in een half uur opgelost waardoor de, in Amsterdam woonachtige, AustraliŽr de eerste race kon starten. Voor de eerste race startten gastrijders Jerry de Weerdt, voor Hendriks Motorsport, en Maik Barten, met de tweede auto uit de stal van Colin White, vooraan. Bij de start werden De Weerdt en Barten gepasseerd door Nick Aerts en Patrick Kessels. Aerts en Kessels, in auto's volgens de laatste specificatie, namen een voorsprong op het veld. Achter Kessels werd Jeroen van Eerd derde. In de laatste ronde was er een crash voor Milou Mets en Stefan Oberndorfer. Mets verdedigde stevig, waardoor Oberndorfer de snelle dame raakte.

De start van de tweede race was een kopie van de eerste. Aerts en Kessels namen een voorsprong. Opnieuw ging Jeroen van Eerd, die een dag eerder zijn 51e verjaardag vierde, naar de derde plaats. Achter Newman was er een zwaar gevecht. Colin White hield Barry Maessen en Jos Kuypers achter zich. Maessen en Kuypers waren snel in de bochten, maar White was telkens sneller op de rechte stukken. Vooraan werd het spannend doordat Nick Aerts werd opgehouden door een achterligger. Met slechts een neuslengte voorsprong won de Limburger zijn tweede race van de dag.


Bij de finale race was het de taak voor Newman om de race uit te rijden, dan zou hij genoeg punten scoren voor de titel. Bij de start ging Kessels ditmaal naar de leiding, voor Aerts en Ralph Verberkt. Colin White beleefde een spannend moment, zijn stabilisator kwam los waardoor hij zijn auto aan de kant moest zetten. Vooraan was Aerts sneller onderweg dan Kessels. Het duurde echter tot halverwege de race voordat hij zijn concurrent passeerde. Kessels kwam direct onder druk van Verberkt. Verberkt raakte Kessels waardoor hij in het rond ging. Kessels raakte de muur niet waardoor hij zijn race, op de vijfde plaats, kon vervolgen. Bij de herstart was er een touchť tussen Verberkt en Aerts. Verberkt kon geen bedreiging vormen voor Aerts die ook de finale won. Jeroen van Eerd werd derde.

Doordaan Newman de race uitreed was zijn kampioenschap veilig. Na drie titels voor rijders van Big Tuned V8 was hiermee de eerste titel voor Hendriks Motorsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS