Ovalracing Venray

Nieuwe auto voor Barry Maessen in LMV8 Oval Series: "Om vooraan mee te doen.."

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 mei 2016 14:08

In de LMV8 Oval Series heeft Barry Maessen een nieuwe auto. De nummer twee van het kampioenschap 2015 stapt over van zijn ASCAR chassis naar een Lefthander chassis. Racexpress.nl sprak met de snelle Limburger over deze overstap.


Maessen heeft met het ASCAR chassis veel successen gehaald. De 39-jarige rijder haalde vier overwinningen in 2015. Het chassis is, net als bij een aantal andere LMV8 rijders, afkomstig uit de voormalige ASCAR klasse. Deze Britse raceklasse reed tussen 2001 en 2007 op diverse ovals ťn circuits. "De ASCAR chassis zijn echt gemaakt voor oval ťn het circuit, dit is op Raceway Venray een nadeel," sprak Maessen. "De gewichtsverdeling kan niet optimaal ingesteld worden voor een oval, in een bocht is er ongeveer 80 of 90kg teveel aan de rechterkant." Dit extra gewicht aan de rechterkant voorkomt dat de ASCAR snel door de bocht kan. Toch haalde de coureur uit Ysselsteijn overwinningen met deze auto. "Zolang ik mijn eigen lijnen kon rijden was ik snel, maar inhalen was erg moeilijk." Voor Maessen is alleen winnen goed genoeg. "In een ASCAR kun je meestrijden voor de vijfde of zesde plek, ik wil alleen winnen!"

De Lefthander chassis worden gebouwd door een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in ovals. Big Tuned V8, het team van 2015 kampioen Frank Wouters, rijdt met deze chassis. Hendriks Motorsport heeft ook enkele van deze Lefthander chassis opgebouwd voor onder andere racewinnaars Jos Kuypers en Patrick Heckhausen. "De concurrentie wordt alleen maar groter," vervolgde Maessen. "Om vooraan te kunnen blijven meedoen en voor het kampioenschap te kunnen gaan is deze overstap noodzakelijk."

De vuurdoop voor Maessen komt tijdens de LMV8 EuroCup op 26 juni. "We hebben geen gelegenheid om te testen tussen de races." Maessen is wel positief. "Er is al het een en ander aan de afstelling gedaan, het ziet er goed uit!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS