Ovalracing Venray

Nieuwe aanwas in de LMV8 Supercup: Rallycrosser Bart Bel meldt zich aan + LIVERY

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 november 2015 15:39 • Print artikel

Bart Bel, een bekende naam uit het rallycross, stapt voor 2016 in een LMV8. De in Den Bosch wonende coureur maakt volgend seizoen zijn debuut op de snelle halve mijls oval van Raceway Venray. Bel reed op Raceway Venray zijn eerste tests in een V8 stockcar.


De 29-jarige Bart Bel reed de afgelopen jaren in, onder andere, het Nederlands, Belgisch en Duits rallycross kampioenschap. In een CitroŽn C2 S1600 won Bel, ingezet door zijn eigen team, diverse races in de hoog aangeschreven kampioenschappen. De snelle Brabander is een bekende van LMV8-coureur Jos Kuypers. "Jos is een vriend van mij, hij heeft me aangestoken met het oval race virus" sprak Bel tegenover Racexpress. Voor Bel was de LMV8 wat anders dan hij gewend was. "De LMV8 is een relatief rustige auto vergeleken met mijn rallycross auto," vervolgde de Brabander. "Met mijn CitroŽn maakt mijn motor ongeveer 11.000 toeren, bij de LMV8 zijn dat er ongeveer 7.400." De auto wordt ingezet door Hendriks Motorsport. Het team onder leiding van Joep Hendriks heeft veel ervaring met de auto en behaalde met oud DTM-rijder Stefan Oberndorfer mooie resultaten in de klasse. "Het advies van Jos [Kuypers] om met Hendriks Motorsport in zee te gaan heb ik ter harte genomen, een keuze waar ik gezien het huidige verloop van alles zeer tevreden mee ben."


Voor de LMV8 coureurs zijn er een aantal veranderingen voor het nieuwe seizoen. "Er is voor komend jaar ook animo uit BelgiŽ voor de klasse, waarschijnlijk staan er ongeveer 32 auto's op de grid," sprak Bel enthousiast. Nieuw is ook de regel dat er een minimum rondetijd komt waaraan rijders moeten voldoen. "Als je de minimumtijd niet haalt zul je niet direct worden uitgesloten. Dat is ook zo mooi aan de klasse. Iedereen helpt elkaar sneller te worden." Met de bouw van een nieuwe geluidswal kan er ook meer worden getest. Bel is daarom ook vol lof over de organisator en circuitbaas Harry Maessen. "Harry is erg toegewijd hij verzet bergen werk om de LMV8 klasse te verbeteren en uit te breiden."

Bel is 29 jaar en heeft een duidelijke doelstelling voor seizoen 2016. "Voor 2016 wil ik vooral leren. Het zal veel tijd en oefen rondes kosten om dit onder de knie te krijgen, het was een stuk moeilijker dan dat ik er in eerste instantie van de buitenkant tegenaan keek" De jonge coureur geeft ook aan dat hij een carriŤre in de NASCAR Whelen Euro Series niet uitsluit.

Foto: Patrick Wenting

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS