Formule 1

Nieuwe teamgenoot enthousiast over Nyck de Vries: "Misschien kan hij ons geheime wapen zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2024 07:02

Nyck de Vries rijdt dit jaar voor Toyota in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship. Daarmee keert de Nederlander terug op het hoogste niveau van het lange afstandsracen, na zijn Formule 1-avontuur. De autocoureur neemt bij het Japanse merk plaats naast onder andere Mike Conway. De Brit verwacht niet dat De Vries problemen gaat krijgen om zich aan zijn nieuwe werkomgeving aan te passen. De coureur was immers van 2020 tot en met 2022 al test- en reservecoureur.

Nyck de Vries

"Nyck is een solide coureur, hij is snel”, zegt Conway over onze landgenoot tegen Sportscar365. "Ik denk dat hij gewoon met iedereen moet kunnen opschieten, wat hij al deed toen hij een paar jaar geleden bij ons was. Het is niet zo dat we hem niet kennen. We kennen zijn kwaliteiten en wat hij bijdraagt aan het team. Het is natuurlijk jammer dat Jose [Maria Lopez] niet meer in de auto zit, maar hij zit nog steeds in de familie met het LMGT3-programma. En het wordt een interessante dynamiek met Nyck. Hij is ook lekker licht, dus misschien kan hij ons geheime wapen zijn!" Dat de Nederlander terugkeert bij Toyota kwam niet als een totale verassing voor de coureur, die daar wel de erkenning krijgt.

"Je hoorde overal geruchten en toen wisten we dat Nyck niet meer in de F1 zou zitten en de geruchten werden sterker voordat we er uiteindelijk achter kwamen”, zegt de Toyota-coureur over de komst van De Vries. "Het heeft te maken met omstandigheden, timing... Het was ook precies op het moment dat we de neiging hebben om over deze dingen te onderhandelen, dus het is gewoon een van die dingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS