Ovalracing Venray

Nieuw leven: European Late Model Series terug op de ovalcircuits in de Benelux in 2017

Uitgegeven door Dirk Kempen • 9 december 2016 17:22

De European Late Model Series wordt nieuw leven in geblazen. De snelle late model stock cars gaan in 2017 rijden op de oval in Warneton (BelgiŽ) en Lelystad. Er zijn ook gesprekken gaande om de klasse in Engeland te laten rijden.


In 2009 ontstond de eerste versie van de European Late Model Series. De klasse ontstond na de teloorgang van de Britse SCSA V8 Trophy (ASCAR). De Britse teams zochten de samenwerking op met de Belgische CAMSO organisatie. De klasse reed in Warneton, Ipswich, Hednesford, Lydden Hill en later ook Raceway Venray. Na 2013 splitste Raceway Venray zich, met de LMV8 Oval Series, af van het kampioenschap.

In 2016 werd het Midland Circuit in Lelystad uitgebreid. De oval baan van 425 meter werd uitgebreid met een baan voor 600 meter. Op achttien september werd er voor het eerst door late model's geraced op de nieuwe baan. Regerend LMV8 SuperCup kampioen Frank Wouters deed de beste zaken met ťťn overwinning en drie podium finishes. Een extra uitdaging is de geringe banking die slechts enkele graden is. Naast het Midland Circuit komt de klasse in actie in Warneton. Deze baan, tegen de Belgisch/Franse grens, is 400 meter lang en heeft een banking van vier tot zes graden. Deze baan heeft een rijke historie en bestaat in haar huidige vorm sinds 2002.

Een definitieve kalender is nog niet bekend. De organisatie geeft aan ook nog in gesprek te zijn met een oval in Engeland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS