Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nicolas Baert dicht bij een podiumplaats in Hockenheim en op naar Barcelona

Uitgegeven door Deni Volkers • 7 september 2022 13:57

Na de ontgoocheling van de 24 uur van Spa kroop Nicolas Baert afgelopen weekend opnieuw achter het stuur op de Hockenheimring. Bij de vierde manche van de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe wist de jonge Belg met de Audi R8 LMS GT3 die hij deelt met Aurélien Panis en César Gazeau als vierde te finishen in de Silver Cup, tegelijk goed voor een twaalfde plaats algemeen.

Nicolas Baert

Echt opgewekt kon je Nicolas Baert niet noemen, eind juli na afloop van de 24 Uur van Spa-Francorchamps. Een schuiver van een zijn teammaats zorgde er voor dat zijn Audi de eerste opgever van de editie 2022 werd. “We weten allemaal dat zoiets deel uit maakt van de autosport en dat het iedereen kan overkomen”, legde Nico uit. “Wat me het meeste tegenviel, was de vaststelling dat ik niet meer race-ervaring kon opdoen, want ik kwam slechts tijdens de eerste stint in actie. Sindsdien heb ik de batterijen wel stevig opgeladen. Dankzij een beetje vakantie heb ik de autosportstekker eventjes kunnen uittrekken, wat er voor zorgde dat ik in Hockenheim met heel wat goesting aan de start kwam.”

De legendarische Hockenheimring vormde inderdaad het decor voor de vierde manche van de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe. Een circuit waar de 21-jarige jongeman uit Waterloo nog nooit eerder in actie kwam. “Ik had dan ook wat tijd nodig om me aan te passen, want het is echt een circuit dat een rustige en vloeiende rijstijl vergt”, stelde Nico met de glimlach. “Maar met een 20ste plaats algemeen – een vijfde in de Silver Cup – zette ik samen met mijn teammaats Aurélien Panis en César Gazeau degelijke kwalificaties neer.”

In een peloton van 49 wagens werd de Audi R8 LMS GT3 #26 van Saintéloc Racing één van de smaakmakers van de Silver Cup (de klasse die is voorbehouden aan de semiprofessionele rijders, maar in Hockenheim wel 18 wagens sterk was). “Gedurende de volle drie uur wisten we om een podiumplaats in de klasse te strijden”, vertelt de Brabander. “Maar op 15 minuten voor het eind werd ik gepasseerd door de auto van nieuwe kampioenen. Zo finishten we dus als vierde in de Silver Cup, en twaalfde algemeen, meteen onze beste prestatie van het jaar. Niet slecht, maar ik had eerlijk gezegd iets meer verwacht… We misten alle drie een beetje snelheid om voor de zege te kunnen gaan, maar we zullen nu onderzoeken hoe we ons nog kunnen verbeteren. Ik wil in ieder geval het Saintéloc team feliciteren voor een schitterende zege algemeen, behaald met hun Pro-auto. Een mooie beloning voor het zware werk dat ze al hebben afgeleverd. Ons rest nu nog één wedstrijd in de Endurance Cup – begin oktober in Barcelona – om te pogen een podium in de Silver Cup te behalen.”

Voordien komt Nicolas nog samen met het Saintéloc team en Gilles Magnus in het Spaanse Valencia in actie, voor de laatste meeting van de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe. Het doel? Minstens een podiumplaats in de Silver categorie!

Nicolas Baert

Nicolas Baert

Nicolas Baert

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS