Formule 1

Nico Rosberg neemt het op voor Lewis Hamilton: "George, wees niet te zelfverzekerd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 maart 2023 14:00

George Russell reed vorig jaar zijn eerste seizoen als Mercedes-coureur, tegen alle verwachtingen zette hij Lewis Hamilton op zijn nummer en versloeg hij de zevenvoudig wereldkampioen. Russell blaakt van het zelfvertrouwen, maar Nico Rosberg waarschuwt de jonge Brit.

George Russell, Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Russell viel in 2020 één keer in bij Mercedes, maar kreeg pas in 2022 een vast zitje bij he Duitse team. Russell reed niet in zo’n sterke auto als dat hij had gehoopt. Het team scoorde vorig jaar slechts één Grand Prix-overwinning, die kwam van de hand van Russell. De jonge Brit was het hele seizoen sneller dan Hamilton en versloeg hem dan ook in het kampioenschap. Dit jaar lijkt Russell opnieuw de snelste man te zijn. Voormalig teamgenoot van Hamilton, Rosberg, waarschuwt de jongeling uit King’s Lynn.

Rosberg zegt dat hij een interessante situatie ziet ontstaan bij Mercedes, zo vertelt hij bij Sky Sports: "George is echt de ultieme test voor Hamilton. Hij is een toekomstig wereldkampioen. Voor Lewis is het onwijs lastig om hem voor te blijven. George had vorig jaar een briljant seizoen en dat zet zich echt ook wel door."

Rosberg reed tussen 2010 en 2016 bij Mercedes en kent de klappen van de zweep. Hij was vier seizoenen teamgenoten met Hamilton en weet dus hoe hij te werk gaat: "Laten we niet vergeten dat Lewis de allerbeste coureur aller tijden is. Als iemand George kan gaan verslaan, dan is dat wel Lewis. Lewis zijn zwakke punt is echter wel dat hij mentaal in de put kan zitten en zijn flow verliest. Echter is het wel zo dat hij elke keer met een grote knal terugkomt. Dus ik zou zeggen: George wees niet te zelfverzekerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS