Formule 1

Nico Rosberg 'neutraal' over voormalig rivaal Lewis Hamilton in de strijd om F1-record

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 december 2023 09:01

Nico Rosberg
zegt dat hij geen mening heeft over zijn voormalige jeugdvriend en rivaal Lewis Hamilton, die volgend seizoen mogelijk voor een recordbrekende achtste wereldtitel gaat strijden. Het enige wat hij wil is een 'geweldig' gevecht dat wordt gewonnen door een Mercedes-coureur.

Nico Rosberg


Rosberg en Hamilton, die als junioren samen door de karting en autosport geloodst werden, waren goede vrienden in hun jeugd, maar dat implodeerde toen ze samen bij Mercedes om de wereldtitels in de Formule 1 streden. De rivaliteit was zo groot dat toen Rosberg de Brit uiteindelijk versloeg in het kampioenschap van 2016, hij dagen later stopte met de sport omdat hij de spanning van de titelstrijd niet langer aankon.

Mercedes won nog drie rijderstitels met Hamilton, wat hun reeks op zes bracht voordat Max Verstappen in 2021 een einde maakte aan hun heerschappij. Hij heeft sindsdien zijn totaal op drie gebracht toen hij het seizoen 2023 domineerde met 19 overwinningen in 22 Grands Prix.

Nu de rollen omgedraaid zijn, hopen Hamilton en Mercedes Red Bull en hun stercoureur van de troon te stoten. Op de vraag of hij blij zou zijn als Hamilton een recordbrekende achtste titel zou winnen, zei Rosberg tegen de Daily Mail: "Ik zou blij zijn als Mercedes zou winnen, want dat is een beetje mijn racefamilie uit het verleden. Maar Lewis, daar sta ik neutraal tegenover. Ik wil gewoon een mooi gevecht om het kampioenschap en dat de beste coureur wint. Maar in die zin ben ik niet bevooroordeeld."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS