Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nick Catsburg wint in Abu Dhabi de GT-titel in de Asian Le Mans Series met de Walkenhorst-BMW M4 GT3

Uitgegeven door Peter Vader • 25 februari 2023 09:30

Tussen al het Formule 1 geweld door van deze week, zouden we bijna vergeten dat de eerste Nederlander die een titel behaalt in 2023, zich al heeft aangediend. Afgelopen weekend won Nick Catsburg in Abu Dhabi de titel in de GT-klasse van de Asian Le Mans Series met de Nr34 BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport. Catsburg is zijn seizoen 2023 daarmee uitstekend begonnen. Hij vormde een rijderscombinatie met Chandler Hull en Thomas Merrill. Het trio legde de basis voor hun titelwinst tijdens de eerste van twee raceweekenden in de VAR, met twee klasseoverwinningen in Dubai. Ze verdedigden vervolgens zelfverzekerd hun voorsprong een weekend later, in de twee vier uur durende races in Abu Dhabi.

Nicky_Catsburg 24H Le Mans BMW W M4 GT3 Walkenhorst
Nicky Catsburg verzekerde zich in Abu Dhabi van zijn entreekaartje voor de 24 Uur van Le Mans 2023

Chaotisch weekend
Catsburg, Hull en Merrill eindigden als vierde in een chaotische race om daarmee waardevolle punten te pakken in de derde race van het seizoen op zaterdag. Op zondag bekroonde de Nr34 BMW M4 GT3 zijn titel winnende seizoen met een tweede plaats. De titel in de Asian Le Mans Series kent als beloning een uitnodiging voor de iconische 24 uur van Le Mans in juni 2023. Dus die heeft Catsburg maar weer even ‘in the pocket’.

Podium en titel voor Catsburg, Hull en Merrill Asian Le Mans Series 2023
Afgelopen weekend in Abu Dhabi: podium en titel voor Catsburg, Hull en Merrill in de Asian Le Mans Series 2023

GTWC met Walkenhorst
Walkenhorst Motorsport had in hetzelfde weekend nog meer positief nieuws te melden. Het team uit Melle (D) bevestigde dat het zal starten met twee BMW M4 GT3's in de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS. Eén van de auto's zal het hele seizoen meedoen en zal uitkomen in de Silver-klasse van de Sprint en Endurance Cup. De tweede auto zal starten in de Pro-Am klasse in de endurance races.

Nr34_BMW_M4_GT3_Walkenhorst
De BMW M4 GT3 kampioen in de Asian Le Mans Series 2023 en sterke troef in de GTWC Europe 2023!

BMW sterk vertegenwoordigd
Met de start in GTWC Europe keert Walkenhorst Motorsport terug naar het toneel van zijn grootste triomfen. In 2018 won het team de 24 Uur van Spa-Francorchamps met de BMW M6 GT3. Nu ook BMW M Team WRT al heeft bevestigd dat het twee auto's in deze serie zal inzetten, zal er sprake zijn van een zeer sterke BMW M4 GT3-vertegenwoordiging in de 2023 Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS