Formule 1

Nepotistisch alternatief bij Mercedes ligt op de loer bij vertrek Hamilton en Russell

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 januari 2023 14:30

Het Mercedes Junior Team heeft een aantal coureurs in haar midden waar je u tegen kan zeggen. Frederik Vesti, Paul Aron, Alex Powell en kroonjuweel Andrea Kimi Antonelli, maar het heeft er alle schijn van dat Mercedes haar line-up voor 2037 al aan het grote publiek heeft voorgesteld. Hieruit blijkt dat Mercedes F1-teambaas Toto Wolff niet vies is van een beetje nepotisme.

Toto Wolff

Van alle huidige coureurs in het juniorenprogramma van het team is Andrea Kimi Antonelli als langste betrokken bij het team. De kersvers Italiaans F4-kampioen heeft dan ook een goede band met Toto Wolff en diens echtgenote Susie.

Antonelli kan dus wel een aardig potje sturen en gaf de Jack Wolff, de zoon van Toto en Susie de nodige aanwijzingen tijdens zijn eerste meters in de kart. Met een prachtig gespoten Mercedes-helm nam Jack het circuit flink onder handen in een Birel ART-kart, en niet zomaar eentje, de Charles Leclerc-kart.

Desondanks lijkt vader Toto onder de indruk van de stuurkunsten van Jack. Op Instagram deelde het team al dat Antonelli en Wolf Jr. de toekomstige coureurs zijn voor het team.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS