Autosport NL • NK Rally

Nederlands rallykampioen Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen met zijn met Hyundai i20 R5

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2019 12:02 • Print artikel

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdigde Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen. Vanwege op komst zijnde gezinsuitbreiding zal de kersverse Nederlandse rallykampioen verstek laten gaan in de laatste rally van het Nederlands Rallykampioenschap, de Conrad-Twente Rally.

BOB DE JONG RALLYING In Hellendoorn werden Bjorn Degandt (links) en Bob de Jong gehuldigd voor hun titel in het ONRK

Onlangs werd het kampioensduo voor de start van de Eurol Hellendoorn Rally gehuldigd voor een fantastisch seizoen en voor het behalen van de titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Na een winter met werken aan de conditie en aan het verder optimaliseren van de auto begon Bob de Jong met een test op Niederrhein. Daar bleek al dat de updates van Hyundai Motorsport en de nieuwe Michelin Pilot Sport competitiebanden zorgden voor een betere handling en meer vertrouwen.In de Zuiderzeerally betaalde zich dat al meteen uit. Een tweede plaats achter de niet voor het ONRK ingeschreven Hans Weijs bracht de Hyundai-rijder aan de leiding in het kampioenschap. Als opwarmer naar de ELE Rally schreef Bob de Jong ook in voor de Visual Art Rally. Een stevige griep en hagelbuien deerden De Jong allerminst en hij snelde met zijn Hyundai i20 R5 onbedreigd naar de eindoverwinning. En in de ELE Rally was Bob de Jong samen met navigator Bjorn Degandt ook vanaf de start goed op dreef en streed hij de gehele rally met Jasper van den Heuvel om de eindzege met een prachtige tweede plaats als resultaat. Daarna kwam Bob de Jong vol ambitie en zelfvertrouwen naar de GTC Rally, zijn thuisrally, waarin hij al twee keer eerder zegevierde. Met grote overmacht won de Hyundai i20-equipe de Brabantse klassieker, waarna in augustus ook nog eens de volle punten voor het ONRK werden gescoord in Sulingen. In Vlaanderen behaalde Bob de Jong voldoende punten om Kevin van Deijne definitief af te schudden als titelkandidaat. In de Eurol Hellendoorn Rally ging het kampioensteam op jacht naar de overall zege en met drie snelste tijden op vrijdag streed de Hyundai-equipe mee om de eindoverwinning. Uiteindelijk moest De Jong zijn meerdere erkennen in Jasper van den Heuvel en in Bernhard ten Brinke, maar met de derde plaats in de sterk bezette Eurol Hellendoorn Rally was hij meer dan tevreden.

Nederlands rallykampioen Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen met zijn met Hyundai i20 R5

“Dit seizoen is echt prima verlopen – de auto voelt geweldig aan en het karakter van de Hyundai i20 past uitstekend bij mijn rijstijl,” aldus Bob de Jong. “We hebben dit jaar laten zien dat we de snelheid hebben om de concurrentie voor te blijven,” is navigator Bjorn Degandt al even positief. DDG Motorsports zorgde voor een perfect geprepareerde auto. “Het is dit jaar echt een team prestatie geworden,” meent Bob de Jong dan ook terugkijkend op een fantastisch seizoen, waarin het team werd gesteund door trouwe partners als Eurol, Hyundai, Michelin, Hoevenberg Service, Schilt Engineering, Chapter 3 en BdJImports.Voor volgend seizoen zijn er nog geen concrete plannen: “We gaan de komende tijd met alle direct betrokkenen om de tafel en zodra de kalender van het Nederlands Kampioenschap bekend is zullen we keuzes gaan maken. Uiteraard zal daarbij het verdedigen van de titel een belangrijk aandachtspunt vormen,” aldus Bob de Jong.

In de Nederlandse rally’s werd Bob de Jongdit seizoen gesteund door de lokale Hyundai-dealers. “De betrokkenheid van de Hyundai-dealer organisatie doet ons goed,” zegt Bob de Jong. “Wij hebben regionaal voor de nodige aandacht gezorgd en met de prestaties en betrouwbaarheid van de i20 het sportieve imago van Hyundai verder versterkt.”

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS