Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Nederlands podium op Spa in de Porsche Carrera Cup Duitsland; Hartog racewinnaar, Larry ten Voorde 2x tweede en Schuring derde

Uitgegeven door Peter Vader • 29 april 2023 19:00

De Porsche Carrera Cup Duitsland is terug van de winterstop met zijn 34e start in de spectaculaire achtbaan van Spa-Francorchamps in de Ardennen. Het volledige startveld met 32 coureurs beloofde vooraf een bonte star tin het raamprogramma van het FIA World Endurance Championship (WEC). De winnaar van de aftrap op Spa-Francorchamps op vrijdag was Harry King. De Brit kon na afloop van de race juichen vanwege zijn soevereine overwinning van start tot finish. De Nederlanders Larry ten Voorde en Loek Hartog van Team GP Elite, pakten de andere twee podiumplaatsen.

null
Nederlands podium met Loek Hartog als racewinnaar, Larry ten Voorde op P2 en Morris Schuring op P3

De winnaar van de tweede race in Spa-Francorchamps werd enigszins onverwachts Loek Hartog. Hij werd van tevoren niet getipt als winnaar, maar de boomlange Nederlander toonde zijn kwaliteiten. Bij de start was hij het snelste weg, dook als eerste de eerste bocht in en teamgenoot Larry ten Voorde kon maar één ding doen en dat was volgen tot aan de finish. Hartog vierde zaterdag dus zijn eerste overwinning in de Porsche Carrera Cup Duitsland.

PCCD Loek Hartog voor Larry ten VoordeLarry ten Voorde voor Loek Hartog, bij de finish was het andersom

Harry King was vrijdag nog racewinnaar, maar op zaterdag moest hij vechten als een leeuw. Hij moest de derde Nederlander Morris Schuring van zijn lijf houden, maar dat lukte hem niet. De Nederlander stak de Brit in de slotfase van de race voorbij, om daarmee de derde plaats te pakken. Best bijzonder, want daarmee was dit tweede podium in de Porsche Carrera Cup Duitsland 2023 een geheel Nederlandse aangelegenheid.Huub van Eijndhoven (Team GP Elite) eindigde als 16e na een keer in de rondte te zijn gegaan. Morris Schuring (Fach Auto Tech), die aanvankelijk als vierde over de eindstreep gekomen was op vrijdag, werd naderhand net als zijn twee teamgenoten uit de uitslag gehaald vanwege een technische situatie. In de tweede race op zaterdag, bezetten drie Nederlandse rijders het podium, zoals al beschreven, met Loek Hartog als winnaar voor Larry ten Voorde en Morris Schuring. Een volledig Nederlands podium kwam in de Duitse Porsche Carrera Cup nog niet eerder voor. Dat belooft wat voor de komende races!

PCCD Loek Hartog racewinnaar Nr1
Racewinnaar Loek Hartog

PCCD Morris Schuring
Morris Schuring op het podium met P3

PCCD Harry King
Harry King, racewinnaar op vrijdag, fel bevochten maar teleurstellende P4 op zaterdag

PCCD podium_zaterdag_race
Podium op zaterdag, winnaar Harry King in het midden, Larry ten Voorde op P2 (links) en Loek Hartog op P3 (rechts)