Formule 1

Nazaat van Emerson Fittipaldi weer een stukje dichter bij de Formule 1

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 februari 2022 08:00

Enzo Fittipaldi komt ook dit seizoen in actie voor Charouz in de Formule 2. De Braziliaan neemt plaatst naast de Turk Cem Bolukbasi. De nazaat van de legendarische Emerson Fittipaldi maakte tijdens het raceweekend in Monza afgelopen seizoen zijn F2 debuut en gaat komende maart beginnen aan zijn eerste volledige seizoen.

Enzo Fittipaldi

Tijdens het raceweekend in Saudi-Arabië raakte Fittipaldi betrokken bij een hevig ongeluk waarbij hij een gebroken hiel opliep. Daar is de Braziliaan inmiddels van hersteld.

Antonín Charouz, de teambaas van Charouz is enorm blij met het behouden van de 20-jarige Fittipaldi. “Het team en ik zijn verheugd om komend seizoen weer met Enzo samen te werken. Vorig jaar bewees hij dat hij de kans verdiende om van de Formule 3 naar de Formule 2 over te stappen, ondanks de pech die hem in Jeddah trof. Nu hij weer in vorm is, weet ik zeker dat dit hem alleen maar meer zal motiveren om te laten zien waartoe hij in staat is. Het seizoen starten in een omgeving waarmee hij al vertrouwd is, is zeker een voordeel voor zowel het team als de coureur en we zullen op alle mogelijke manieren proberen om van deze voorwaarde te profiteren om de snelheid te vinden en meteen in de top 10 te staan.”

Enzo Fittipaldi noemt het een genoegen en een eer om wederom voor Charouz uit te mogen komen in de Formule 2-klasse. Vorig seizoen gaf Charouz mij de kans om in deze categorie te debuteren na een goed eerste deel van het seizoen in de Formule 3 en dit zal mij en het team in staat stellen om vanaf de eerste testsessies direct aan de prestaties te werken. Het wordt een lang en veeleisend kampioenschap en het concurrentieniveau is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar, dus het is een groot voordeel om niet de eerste testdagen te hoeven doorbrengen om vertrouwd te raken met de auto. We streven er zeker naar om een regelmatige aanwezigheid in de top 10 posities en we zullen zeker proberen elke kans te grijpen om een aantal podiumplaatsen en misschien wat overwinningen te behalen.”

De Formule 2 keert terug naar het oude vertrouwde format dat voor 2021 werd gebruikt. Vorig seizoen waren er per raceweekend twee sprintraces en één hoofdrace, vanaf komend seizoen is er zoals vanouds slechts één sprint- en hoofdrace.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS