Formule 1

Na contractverlenging Alonso lijkt de F1-toekomst van Carlos Sainz onzekerder dan ooit...

Uitgegeven door Peter Vader • 12 april 2024 16:03

De contractverlenging van Fernando Alonso bij Aston Martin heeft ook gevolgen voor de andere Spaanse F1-coureur Carlos Sainz. Aston Martin was een van de opties van Sainz om zijn carrière in de F1 voort te zetten, na zijn op handen zijnde afscheid van Ferrari aan het einde van het huidige seizoen. De uitsluiting van Aston Martin verkleint nu zijn mogelijkheden voor hem. Op dit moment lijkt het nog niet duidelijk waar Sainz terecht zal komen. De opties van Mercedes of Red Bull lijken nu het meest haalbaar, maar ook dat is nog geen schot in open doel.

Carlos_Sainz_winnaar_GP_Australie_2024

Red Bull
Om Carlos Sainz een stoeltje te geven zou Red Bull afscheid moeten nemen van Sergio Perez. Maar het draait niet alleen om dit praktische feit. Bij Red Bull moet er het vertrouwen zijn hoe bereid Sainz is om Max Verstappen te steunen, een coureur die geschiedenis schrijft voor het team en een zeer solide positie binnen het team heeft. Bij Toro Rosso waren de twee coureurs als teamgenoten en dat liep op zijn zachtst gezegd 'niet echt lekker'. Maar goed, ze zijn beiden nu een stuk volwassener. Anderzijds zijn de belangen nu ook groter, dus blijft het gelijk met hun Toro Rosso-periode.

Mercedes
Mercedes is een iets ander verhaal. In Brackley kwam er een zeer interessante functie vrij, namelijk die van Lewis Hamilton. Het opkomende, jonge talent Kimi Antonelli zou Toto Wolff kunnen verleiden voor het vrijgekomen stoeltje, maar de Italiaanse coureur heeft nog steeds geen ervaring in de F1 en zou eigenlijk eerst met een kleiner team ervaring moeten opdoen. Net als wat er plaatsvond bij George Russell. Bovendien tast Mercedes in het duister met de auto en dat is misschien niet zo aantrekkelijk voor Carlos Sainz.

Sauber-Audi
Dan mag ook Sauber niet vergeten worden. Vanaf 2026 vindt er een eigendomsoverdracht van het Sauber-team plaats aan Audi en dit zou voor Sainz een grote kans kunnen zijn. Vooral als je bedenkt dat zijn vader begin 2024 de Dakar met de Duitsers won. De relatie zou dus al een feit kunnen zijn. Maar is Sainz Jr bereid een seizoen achteraan het veld mee te hobbelen? Eén ding is echter duidelijk…, de Spanjaard leek een reeks aan serieuze opties te hebben als het ging om zijn toekomst. Maar die ogenschijnlijk comfortabele positie is veranderd door Alonso’s besluit en voor Sainz lijkt de toekomst nu onzekerder dan ooit...

Max_Verstappen_Carlos_SainzMax Verstappen en Carlos Sainz herenigd in het Red Bull-team?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS