Ovalracing Venray

NASCAR organisatie en Harry Maessen erg tevreden over Autospeedway American Style

Uitgegeven door Dirk Kempen • 18 mei 2016 12:33

De NASCAR organisatie en Raceway Venray kijken terug op een geslaagde tweede editie van Autospeedway American Style op de Limburgse oval. Spannende races, harde gevechten en spektakel vermaakte het publiek. Voor Team Raceway Venray kreeg het weekeinde een bronzen rand met een derde plaats voor Barry Maessen.


Circuitbaas Harry Maessen is trots. "We hebben heel erg veel vooruitgang geboekt, niet alleen wij als organisatie, maar ook de teams en coureurs," sprak Maessen tegenover Racexpress.nl. "De NASCAR organisatie is ook erg te spreken over hoe het dit jaar is gegaan," sprak de Limburger trots. Zoals gebruikelijk heeft Maessen plannen om verder uit te breiden en te verbeteren. "Voor volgend jaar willen we in Duitsland een NASCAR race organiseren." Het zou voor het eerst sinds 2014 zijn dat NASCAR terugkomt in Duitsland. Op de NŁrburgring wonnen Borja Garcia (Elite 1), Frederic Gabillon (Elite 1) en Thomas Ferrando (Elite 2) de races. Maar Harry Maessen wil niet terug naar de NŁrburgring. "We zijn ons circuit in Meppen aan het ontwikkelen, in de tweede helft van dit jaar willen we met onze NASCAR auto's gaan testen."


Op Raceway Venray was een delegatie van de Amerikaanse NASCAR organisatie aanwezig. Brad Moran, Managing Director Touring Series, was overgevlogen vanuit het NASCAR hoofdkwartier in Concord, North-Carolina. Als Managing Director is Moran verantwoordelijk voor de regels en de naleving daarvan. Onder de Touring Series vallen de Europese, Canadese en Mexicaanse NASCAR kampioenschappen alsmede de K&N Pro Series. "Het doel van al deze raceklassen is om coureurs klaar te stomen voor de nationale kampioenschappen van de Trucks, Xfinity Series en Sprint Cup," sprak Moran. Als Amerikaan is Moran erg te spreken over Raceway Venray. "Het is erg technisch en erg snel." Volgens de Amerikaanse NASCAR official is Raceway Venray vergelijkbaar met de banen in de Verenigde Staten. "Het is een kleinere versie van Darlington, de coureurs rijden dicht bij de muur en krijgen soms een 'Darlington stripe'."

Voor coureurs van Team Raceway Venray begon het weekeinde zwaar, maar ze eindigden positief. Nadat beide auto's kinderziektes was er succes, en zelfs bekers, voor Barry Maessen en Maik Barten. Barry Maessen haalde het podium in de Elite 1 klasse. En Barten overleefde een zware race met een derde plaats in de Rookie Cup. "De tweede race ging erg goed, ondanks een paar aanrijdingen toch een sterk resultaat." Of Maik ook aan de start staat in Brands Hatch is nog onzeker. "Maar ik zou het zeker willen!" sprak de Brabander enthousiast. De NASCAR Whelen Euro Series keren in 2017 terug op Raceway Venray maar een definitieve datum is nog niet bekend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS