Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin verwacht geen wonder van Kimi Raikkonen

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 augustus 2022 17:30

Kimi Raikkonen reed negen maanden geleden zijn laatste Formule 1-race. De afgelopen maanden hielde de Fin zich vooral bezig met zijn familie en in het bijzonder met zijn zoontje Robin, die is begonnen met karten. Het racebloed stroomt nog altijd door de aderen van de wereldkampioen uit 2007, komend weekend komt hij namelijk uit in de NASCAR op het circuit van Watkins Glen.

Kimi Raikkonen

Nadat hij in 2011 al reed in de NASCAR-Truck Series keert hij nu terug naar Amerika. Toen reed hij naar een indrukwekkende vijftiende positie. De terugkeer van de Fin zorgde voor media-aandacht voor de Amerikaanse klasse. Ondanks dat de Fin erg veel ervaring heeft in de autosport denken zijn concurrenten niet dat hij erg veel succes zal hebben komend weekend.

Drievoudig Daytona 500-winnaar Denny Hamlin denkt niet dat de voormalig Ferrari-coureur de wereld zal doen schokken: "Het is een grote kans voor hem en Trackhouse, maar ik denk niet dat hij gaat meestrijden voor de zege. Dat vraagt namelijk tijd. Als je kijkt naar coureurs die naar de stockcars komen vanuit de open wheel-klassen, dan duurt het meestal wel eventjes”, zo werd hij geciteerd door RaceFans.

Räikkönen is niet de enige voormalig Formule 1-coureur die aan de start staat komend weekend, ook Danill Kvyat racet komend weekend, de Rus rijdt voor het Nederlandse team Hezeberg. Hamlin is enorm blij met de komst van de twee coureurs: "Ik denk dat het goed voor onze sport is om goede publiciteit te ontvangen. Maar ik denk niet dat het de dynamiek van de race veel gaat veranderen."

Bekijk hieronder hoe de allereerste NASCAR-race van Räikkönen er in 2011 aan toe ging: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS