Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Mossinkoff en Speelman winnen spectaculaire race op Zandvoort + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 8 juli 2013 13:19

ZANDVOORT – Op een zonovergoten Circuit Park Zandvoort hebben Alain Mossinkoff en Pim Speelman de tweede race gewonnen in het spectaculaire Masters of Formula 3 weekend van de Formido Swift Cup. De tweede positie achter Mossinkoff werd ingenomen door Jeffrey Rademaker die de gehele wedstrijd in de spiegels zat van de Certainty Racing Team coureur. De laatste podiumpositie in de Formido Swift Cup ging naar Maurits Sandberg die vroeg in de race een heftige crash had met debutant Max Koebolt bij het uitkomen van de Tarzanbocht.

Formido Swift Cup
De sterk rijdende Gerard de Nooij zag bij het vallen van de vlag op het Zandvoortse duinencircuit zijn podium in rook opgaan nadat Sandberg hem in een spannend gevecht versloeg.

Grote afwezige in het sterke startveld van de Formido Swift Cup was David Verzijlbergen die de dag eerder zijn Suzuki Swift kort reed in de Mastersbocht. Ondanks het niet rijden van de tweede race behoudt Verzijlbergen wel zijn leiding in het kampioenschap.

Maurits Sandberg
In de Swift 2011 Modellen wist Pim Speelman op imponerende wijze de overwinning op te eisen nadat hij pas laat wist dat hij weer mee kon doen in de Suzuki Swift Cup met het team van OAK Motorsport. Speelman moest voor de overwinning nog wel afrekenen met Teun van Dam die de tweede positie pakte. Als derde eindigde Niels Kool die na afloop van de race direct moest overstappen naar zijn Renault Clio voor de tweede race in het Masters of Formula 3 weekend.

Pim Speelman
UITSLAG Formido Swift Cup Masters of Formula 3 Race 2
1. Alain Mossinkoff - Certainty Racing team
2. Jeffrey Rademaker - Coronel Racing
3. Maurits Sandberg - Certainty Racing Team
4. Gerard de Nooij - Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen
5. Benjamin van den Berg - Harders Plaza Racing
6. Jos Veldboer - Dekker Racing
7. Pim Speelman - Oak Motorsport
8. Teun van Dam - Dekker Racing
9. Niels Kool - Kool Racing

Uitvallers
10. David Verzijlbergen - Certainty Racing team
11. Max Koebolt - Day V Tec

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS