Autosport NL • Seat Cupra Cup

Morien/Duivenvoorde grijpen hoofdprijs tijdens Trophy of the Dunes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2007 09:50

MORIEN / DUIVENVOORDE SLAAN HUN SLAG TIJDENS TROPHY OF THE DUNES

ZANDVOORT – Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde zijn hard op weg om de titel in de SEAT Cupra Cup in de wacht te slepen. Ondanks hevige motorproblemen werd het duo gisteren op het circuit van Zandvoort als tweede afgevlagd tijdens de Trophy of the Dunes. De 2-uursrace van zaterdag werd een prooi voor equipe Van der Sloot / Verschuur. De overige podiumplaats werd in beslag genomen door equipe Coronel / Sanders. Doordat Tom Coronel echter als gastrijder deelnam, gingen de punten naar equipe Rosier / Gras.

Morien Duivenvoorde winnaars

Zondag won Morien / Duivenvoorde met grote voorsprong de veertig-minuten-race. Hun teamgenoten Quint Engel en Dennis de Groot werden tweede. Equipe Pim Hoekzema / Renι Oudshoorn mocht de laatste champagnefles ontkurken. Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde voeren na twaalf races riant het klassement aan. De rijders van Match Racing 2 hebben 176 punten bij elkaar gereden. Met 34 punten achterstand bezet Van der Sloot / Verschuur de tweede stek. Het duo Engel / De Groot klom naar de derde positie met 109 kampioenschappunten.

KWALIFICATIE:

De strijd om de eerste plaats ging zaterdagmorgen tussen Morien / Duivenvoorde, Engel / De Groot en Van der Sloot / Verschuur. Equipe Morien / Duivenvoorde trok na twintig minuten aan het langste eind. De leiders in het kampioenschap hadden slechts twee ronden nodig om de poleposition voor zich op te eisen. Equipe Engel / De Groot werd knap tweede, gevolgd door Van der Sloot / Verschuur. Hoekzema / Oudshoorn en Heuser / Schilperoort werden respectievelijk als vierde en vijfde afgevlagd.

RACE 01: WINST VOOR VAN DER SLOOT / VERSCHUUR IN 2-UURSRACE

Toen de startlichten op zaterdagmiddag werden gedoofd kwam poleman Ferry Duivenvoorde niet goed van zijn plaats. Quint Engel wist hem te passeren, maar moest na de Tarzanbocht zijn leidende positie weer inleveren. Vooral Tom Coronel had de smaak goed te pakken en manoeuvreerde zich als een komeet naar voren. In de achtste ronde verschalkte de Huizenaar Duivenvoorde en nam de leiding in handen. In ronde 24 begonnen de eerste teams met hun reguliere pitstop. Equipe Morien / Duivenvoorde kwam naar binnen voor de rijderwissel.

In ronde 28 loste Sheila Verschuur Van der Sloot af en kwam als derde weer de baan op. Toen Coronel als laatste van alle teams zijn stuurtje overdroeg aan Renate Sanders, kreeg Morien de leiding in handen. De rijder van Match Racing 2 kreeg echter steeds meer problemen met zijn auto, waardoor Verschuur hem wist te passeren. Met een voorsprong van ruim acht seconden pakte Van der Sloot / Verschuur de derde overwinning van het seizoen. Morien / Duivenvoorde werd tweede gevolgd door equipe Sanders / Coronel. Doordat Coronel buiten mededinging reed, schoof equipe Rosier / Gras op naar de derde stek.

RACE 02: EQUIPE MORIEN / DUIVENVOORDE WINT AFSLUITENDE MANCHE

In de afsluitende race vertrok Sandra van der Sloot vanaf poleposition. Ze verloor haar positie aan Morien en Renate Sanders. Nog geen ronde later maakten Van der Sloot en Sanders hun verplichte pitstop. Terwijl Morien zijn voorsprong in recordtempo uitbouwde naar zeven seconden, schoof Dennis de Groot en Pim Hoekzema naar de tweede en derde stek. De race nam in de zevende ronde een beslissende wending toen Sheila Verschuur bij de Audi S-bocht eraf schoot. De Landmacht-coureur viel hierdoor ver terug in het klassement. Duivenvoorde behield eenvoudig de eerste positie, terwijl Verschuur met vier ronden achterstand haar weg weer vervolgde. De positie van Duivenvoorde kwam nimmer in gevaar en ging na 18 ronden als eerste onder de zwart-wit geblokte finishvlag door. De tweede plaats was voor De Groot / Engel. Hoekzema en Oudshoorn mochten de laatste champagnefles ontkurken.

Uitslag race 1 SEAT Cupra Cup,
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, 01 september 2007
01. Equipe Van der Sloot – Verschuur, 52 ronden, 2.01.02.054
02. Equipe Morien – Duivenvoorde, + 08.480
03. Equipe Coronel – Sanders, + 15.280
04. Equipe Rosier – Gras, + 1:02.186
05. Equipe Kroes – Bakker, + 1:48.440

Uitslag race 2 SEAT Cupra Cup,
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, 02 september 2007
01. Equipe Morien – Duivenvoorde, 40:47.951
02. Equipe Engel – De Groot, + 21.766
03. Equipe Hoekzema – Oudshoorn, + 21.940
04. Equipe Kroes – Bakker, + 30.059
05. Equipe Coronel – Sanders, + 35.268

Stand SEAT Cupra Cup na 12 races:
01. Match Racing 2, (Equipe Morien – Duivenvoorde), 176 Punten
02. RTKL 3, (Equipe Van der Sloot – Verschuur), 142 Punten
03. Match Racing 3, (Equipe Engel – De Groot), 109 Punten
04. Match Racing 1, (Equipe Bakker – Kroes), 97 Punten
05. Teamwork 1, (Equipe Hoekzema – Oudshoorn), 92 Punten

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS