Formule 1

Mooie overeenkomst McLaren F1 en Mercedes: "We krijgen al vroeg te horen welke kant Mercedes opgaat"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 december 2023 19:54

Het team van McLaren maakte onlangs bekend tot minstens 2030 gebruik te maken van de Mercedes-krachtbron achter in hun bolide. McLaren-CEO noemt het bij Speedcafe een goede deal. Hij deelt zelfs dat McLaren wordt betrokken bij de ontwikkeling van de Mercedes-motor.

McLaren Mercedes Zak Brown

McLaren en Mercedes zijn sinds 2021 weer herenigd en reed ook in de jaren ’90, ’00 en ’10 met Mercedes-motoren, totdat ze tussen 2015 en 2020 met Honda- en Renault-motoren reden. De contractverlenging kwam niet als een verrassing.

Bij Speedcafe deelt CEO Brown zijn bevindingen én ambities voor de komende jaren: "Ik ben van mening dat je een wereldtitel kan winnen met een klantenmotor. Zonder te veel in te gaan op de details, maar op de gebieden waar er verschillen zijn tussen een fabrieksteam en een klantenteam, hebben we dingen aangekaart en hebben we een mooie overeenkomst gesloten."

"Het betekent dat we meer invloed hebben en meer dingen weten tijdens het vroege ontwikkelingsproces van hen. We krijgen dus niet zomaar een afgemaakt product aangeleverd zonder dat we weten hoe het er uitziet. We krijgen al vroeg te horen welke kant ze opgaan. We weten dus hoe we een auto moeten ontwerpen rondom de Power Unit. We beginnen niet veel later dan het fabrieksteam."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS