Autosport NL • Seat Cupra Cup

Milieubewust maar spanning gegarandeerd in SEAT Cupra Cup

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 6 april 2007 20:52

De SEAT Cupra Cup met de SEAT Ibiza TDI gaat dit jaar zijn vierde seizoen in. De klasse onderscheidt zich door deelname door twee coureurs per auto en de mix van twee uur en veertig minuten races, onderbroken door verplichte pitstops met rijderwissel. Verder rijdt de bolide dit jaar met biodiesel.

Rijders van Racing Team Koninklijke Landmacht

De favorieten van vorig jaar zijn ook dit seizoen weer van de partij. Racing Team Koninklijke Landmacht treedt met drie Ibiza's aan, waarbij het damesduo Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur de heren weer moeilijk gaan maken. Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde (Match Racing) zullen dit seizoen proberen om de titel te heroveren. Teamwork Racing piloten Pim Hoekzema en René Oudshoorn werden vorig jaar verslagen door twee dames en willen revanche!

Een hot item dit seizoen is dat de SEAT Cupra Cup vanaf dit weekend racet met biodiesel. Daarmee is de klasse internationaal voorloper in milieubewustere autosport: ‘het nieuwe racen’. De biodiesel B5 (diesel met vijf procent biodiesel) wordt geleverd door Argos Oil in Rotterdam/Hoogvliet, trade partner van de SEAT Cupra Cup.

De aan de pomp verkrijgbare B5 vermindert de uitstoot van roetdeeltjes en CO2, bevat geen zwavel en minimaliseert de rookontwikkeling. Het hogere zuurstofgehalte zorgt voor betere prestaties en een soepeler motorloop. Tijdens de races fungeren de SEATs als ‘rijdende laboratoria’ voor Argos Oil. Aanpassingen zijn niet nodig, zo heeft testwerk uitgewezen. Testronden op Circuit Park Zandvoort gaven zelfs snellere rondetijden te zien.

Racen op biodiesel is een interessante Nederlandse innovatie en tevens primeur in de internationale autosport. Daarmee haakt de SEAT Cupra Cup actief in op de onderwerpen milieu en luchtkwaliteit. Het partnership met Argos Oil stelt de raceklasse in staat het voortouw te nemen in milieubewuster autoracen. En een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van biodiesel voor het wegverkeer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS