Autosport NL • DRDO

Milan Dontje maakt belofte waar: hij wint eerste race in DRDO

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2015 06:37 • Print artikel

ZANDVOORT - Milan Dontje heeft dinsdag de derde race van de Dutch Racing Drivers Organisation (DRDO) gewonnen. Voor de coureur uit Schoorl, die komend weekeinde in de Dutch Supercar Challenge zijn officiŽle autosportdebuut maakt, was het zijn eerste zege in de autosport. In de voorgaande DRDO-races had hij al indruk gemaakt door op de respectievelijk derde en tweede plaats te eindigen.

racedriver racexpress

Dontje toonde zich na afloop een tevreden man. "Gewonnen!", sprak hij uitgelaten. "Ik was op het droge supersnel. In de kwalificatie was ik al vijf tienden van een seconde sneller dan de rest in mijn klasse." Het resulteerde in een eclatante overwinning op het circuit van Zolder. Voor de jonge mede-eigenaar van Kartcentrum Lelystad de bevestiging dat hij op de goede weg is. "Dit geldt als voorbereiding op mijn eerste race van dit seizoen. Ik ben tevreden."

Vlak voor de start van de tweede race begon het te hozen, maar de bui bleek van korte duur en de baan droogde snel op. "De bui duurde nog geen tien minuten, maar hij was wel hevig en de baan werd dus goed nat. Dat terwijl ik geen regenbanden had."

Maar Dontje, die overstapt van de karts naar de autosport, hield de auto als een volleerd regenrijder wonderwel op de baan. Toen die door de wind en een voorzichtig zonnetje opdroogde, maakte de jonge coureur een spectaculaire opmars. "Ik reed de laatste ronden een inhaalrace. Ja. deze DRDO-races betekenden een goede training voor komend weekend in Zolder!"

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS