Autosport NL • DRDO

Milan Dontje laat meteen tanden zien met podium bij debuut in de autosport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2015 15:45 • Print artikel

ZANDVOORT - Zijn kennismaking met autosport had bepaald slechter gekund. Milan Dontje, racend voor het topteam van DayVtec Racing reed dinsdag in een BMW op Circuit Park Zandvoort twee races bij de Dutch Racing Drivers Organisation (DRDO). Daarbij werd de twintigjarige coureur uit Schoorl tweede en derde. Niet slecht voor een rookie.

Milan Dontje Zandvoort BMW

Het was dat hij in de tweede race een lekke band kreeg, anders had zijn derde plaats nog heel wat beter kunnen uitpakken, meende een opgetogen Dontje donderdagavond. “Totdat ik een lekke band kreeg, reed ik op de tweede plaats”, blikte de snelle mede-eigenaar van Kart Centrum Lelystad terug. “Ik was op dat moment bijna een halve seconde per ronde sneller dan de koploper. De snelheid was er in ieder geval.”

Podium Zandvoort

Zo slaagde de coureur van DayVtec Racing erin zich, ondanks die lekke band, toch nog naar het podium te vechten. Het had zijn zelfvertrouwen goed gedaan. Zeker nadat Dontje, die tot dinsdag alleen nog maar in karts had geracet, in de eerste race met zijn tweede plaats al had bewezen vooraan mee te kunnen. In de tweede race ging hij zowaar nog sneller en toonde hij zijn talent. Met uitstekende rondetijden knalde Milan opnieuw naar het podium mede door een geslaagde aanval in de laatste ronde. “Ik heb constant kunnen rijden. Het ging me er vooral om wedstrijdervaring op te doen. Voor een eerste wedstrijd was het niet slecht.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS