Formule 1

Mika Hakkinens simpele maar botte advies voor Mick Schumacher om terug te keren op de F1-grid

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 september 2023 08:01

SUZUKA - Mika Hakkinen heeft Mick Schumacher een simpel advies gegeven voor zijn gewenste terugkeer in de Formule 1: "Rem later, geef eerder gas".

Mika Hakkinen Viaplay


De tweevoudig wereldkampioen was één van de grootste rivalen van zijn vader Michael. De 'Vliegende Fin' is het ermee eens dat het tegenwoordig moeilijk is een jonge coureur in de Formule 1 te zijn vanwege het gebrek aan testmogelijkheden.

Schumacher heeft veel lof gekregen van Toto Wolff, Lewis Hamilton en George Russell voor de manier waarop hij zijn simulatortaken bij Mercedes uitvoert in zijn huidige reserverol, maar een terugkeer op de grid blijft de prioriteit van de Duitser.

Na twee seizoenen bij Haas moest Schumacher het veld ruimen voor Nico Hülkenberg, nadat hij in het eerste deel van vorig seizoen moeite had om Kevin Magnussen bij te houden en de nodige schade reed.

Maar gezien de noodzaak om meteen indruk te maken in de Formule 1 van tegenwoordig, vindt Hakkinen dat er een enorme druk ligt op coureurs die daardoor doorbreken in de top van de autosport, zonder dat ze kunnen testen. "Rem later, geef eerder gas...", vertelde Hakkinen F1-Insider in Duitsland toen hem werd gevraagd hoe Schumacher zijn weg terug naar de Formule 1-grid zou kunnen vinden.

"In mijn tijd waren er veel meer tests, zodat de coureurs de tijd hadden om zich te ontwikkelen. Tegenwoordig zijn er bijna geen tests meer, je zit hooguit in de simulator. En daar word je op beoordeeld. Toen ik bij McLaren kwam, gaf het team me de tijd om me te ontwikkelen. Tegenwoordig moet je meteen slagen. Zo niet, dan lig je eruit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS