Formule 1

Mick Schumacher kijkt niet afkeurend naar reserverol bij Mercedes: "Het is een geweldig merk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2022 10:00

Mick Schumacher gaat een spannende winter tegemoet. De oudste telg van de zevenvoudig wereldkampioen heeft geen nieuw contract gekregen bij het team van Haas en zit voor komend seizoen dus zonder stoeltje. Toch is er ��n team dat interesse toont in de Duitser en dat is het team van Mercedes, maar dan wel in de rol als reservecoureur.

Mick Schumacher

Schumacher reed de afgelopen twee seizoen in de Formule 1. In 2021 maakte hij zijn debuut in een zwaar ondermaats presterende auto �n teamgenoot. Hij had dus geen enkele referentie om zich aan te meten. In 2022 had hij dat wel, naast de ervaren Kevin Magnussen kon hij laten zien wat hij waard was. De Haas was in het eerste deel van het seizoen dan ook ��n van de snellere auto�s in het middenveld, echter liet de Duitser zich niet van zijn beste kant zien. In Saudi-Arabi� en Monaco crashte hij hard, de eerste crash in het Arabische land zorgde er zelfs voor dat hij de Grand Prix miste.

Hij scoorde slechts in twee instanties punten en overtuigde het team niet om hem nog een seizoen te gunnen. Haas kiest in 2023 voor de ervaren Nico Hulkenberg, die Kevin Magnussen komt versterken bij het team.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft interesse getoond in Schumacher. De Oostenrijker ziet wel brood in de Duitser en ziet hem dan ook als geschikte coureur voor in een reserverol. Tegenover de internationale media reageerde de Duitser: "Mercedes is een geweldig merk en wat ze allemaal hebben bereikt is ongelofelijk. Ik kijk zeker naar mijn opties en Mercedes is daar ��n van. Ik ben zeker gevlijd om te horen wat Mercedes en vooral Toto over mij zeggen."

"Mijn vader maakte destijds de overstap van Ferrari naar het team van Mercedes. Ik zie ook geen reden waarom ik dat nu niet zou doen. Nogmaals. Ik heb nu tijd dus ik zal alle opties die ik heb bekijken. Ik hoop de juiste beslissing te nemen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS