Formule 1

Mick Schumacher volgend jaar voor Mercedes en Alpine in actie? "Als hij door zijn verbintenis..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2023 18:03

Mick Schumacher lijkt onderweg te zijn naar een stoeltje bij het LMDh-team van Alpine. Het Franse automerk gaat in 2024 in deze klasse in het FIA World Endurance Championship debuteren. Het is een alternatief voor de zoon van de legendarische Michael Schumacher, nu de plekjes voor een F1-stoeltje voor het aankomende seizoen niet beschikbaar lijken. Op dit moment is Schumacher nog reservecoureur bij Mercedes.

Nick Schumacher

Zijn oom Ralf Schumacher ziet het alternatief van het racen in het FIA WEC wel zitten, zeker nu meer een meer grote merken er bij betrokken en de LMH-klasse een is waar de komende jaren een gevecht tussen grote merken lijkt te gaan ontstaan. "Je bent als fabriekscoureur overal ter wereld onderweg, met alle grote merken die er zijn. De auto's zijn erg snel en niet te onderschatten", aldus de voormalig F1-coureur bij Sky Sports. "Aan de ene kant testrijder blijven en aan de andere kant kunnen racen, dat is het belangrijkste, want je moet het niet te lang laten liggen. Het maakt niet uit welke race, welk circuit, welke inhaalmanoeuvre. Het is nog altijd beter dan niets! En bovenal, in zo'n topauto is het sowieso een supertraining."

De oom van Schumacher ziet het dus als een mooie combinatie, wanneer hij ook nog als reservecoureur bij de koningsklasse betrokken is. Hoewel Alpine in de Formule 1 een concurrent is van Mercedes, ziet teambaas Toto Wolff dit niet als een probleem.

"Natuurlijk zou het enorm jammer zijn als de Formule 1 Mick zou verliezen”, zegt de Oostenrijker tegenover Speedweek. "Eén ding is duidelijk, we raken hem niet kwijt! Als hij door zijn verbintenis met een andere fabrikant reservecoureur bij ons kan zijn, dan houden we hem natuurlijk."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS