Formule 1

Mick Schumacher treedt bij Alpine in de voetsporen van vader Michael: “Speciaal gevoel”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 februari 2024 13:49

Het WEC-team van Alpine onthulde gisteren de nieuwe auto voor het aankomende endurance seizoen. Mercedes-testcoureur Mick Schumacher gaat samen met zijn teamgenoten de #36-bolide besturen. Het huidige team van Alpine komt origineel voort uit het team van Benetton, de formatie waar Michael Schumacher zijn eerste twee kampioenschappen won. Schumacher erkent dat het feit dat hij nu in dezelfde fabriek staat een speciaal gevoel geeft.

Mick Schumacher F1 WEC

In Enstone onthulde Alpine zowel de WEC- en Formule 1-bolides voor het nieuwe seizoen. Dertig jaar geleden won Michael Schumacher in dienst van Benetton zijn eerste kampioenschap, het jaar daarop hengelde hij zijn tweede titel binnen. Alpine zetelt momenteel nog altijd in dezelfde fabriek. Tijdens de prestatie geeft Mick Schumacher te kennen dat dit ‘een speciaal gevoel blijft’.

“Omdat mijn vader hier duidelijk heeft geracet en zijn eerste kampioenschappen heeft gewonnen met Benetton met een Renault-motor”, zei Schumacher. "Dus het is een interessant soort pad, omdat het voelt alsof ik alle stappen heb gezet die hij in de autosport heeft gezet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS