Formule 1

Mick Schumacher open over Haas-exit: “Hoorde het de laatste dag van het seizoen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 december 2023 09:58

Mick Schumacher is alweer een jaar vertrokken uit de Formule 1 bij het team van Haas. Het afgelopen seizoen was hij als test- en reservecoureur veelvuldig te zien naast Mercedes-teambaas Toto Wolff en tekende hij onlangs een WEC-contract bij Alpine. Ondanks dat zijn carrière weer in de lift zit, doet de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher een boekje open over zijn vertrek bij Haas.

Mick Schumacher

Schumacher reed in 2021 en 2022 voor het team van Haas, maar zonder al teveel succes. Hij scoorde slechts in drie instanties punten, maar crashes waren er in overvloede. En juist dat kostte Schumacher aan het einde van de dag zijn kop. Hij werd eind 2022 de deur gewezen en stond afgelopen aan de zijlijn bij Mercedes.

Nu, ruim een jaar na zijn Haas-exit, deelt Schumacher bij de media-afdeling van de Formule 1 zijn verhaal: "Het is duidelijk dat het allemaal vrij laat gebeurde. Ik kreeg de dag voor het laatste weekend te horen dat ik in 2023 niet op de grid zou staan. Dan is het laat om op zoek te gaan naar een nieuw zitje, dat is natuurlijk niet geweldig. We zijn toen ingegaan op de optie die Mercedes ons eerder had gegeven."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS